Ege Gümüldür sahili canlanıyor

Gümüldür sahili canlanıyor

20.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özdere-Gümüldür Turizmini Tanıtma Altyapı Hizmet Birliği’nin başvurusu ile hazırlanan, Menderes Belediyesi ile Kaymakamlığın sahip çıktığı sahil projesine İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) da destek verdi.

Gümüldür sahili canlanıyor

Projeye göre, Gümüldür sahilindeki 1.7 kilometrelik sevgi yolunun “su-sağlık-güneş” teması altında görsel algılama ve çevre düzeni açısından iyileştirilerek turizme kazandırılacak. Düzenleme kapsamında yeşil alanlar, spor alanları düzenlenecek. Bölge turizminin canlandırılmasını hedefleyen proje kapsamında yaz ayları boyunca sergi ve söyleşiler, eğitmen eşliğinde açık havada spor dersleri; cuma ve cumartesi akşamları 1 grup tarafından müzik dinletileri yapılacak.

Çamlık Göleti çiftçi için can suyu verecek

Manisa’nın Kırkağaç İlçesi’nde proje aşamasındaki Çamlık göletinin hayata geçirilmesi için İzmir DSİ Bölge Müdürlüğü’nden gelen ekip zeminden örnek aldı. İl Genel Meclis Üyesi Özcan Ergin, Çamlık göleti için 2009 yılında DSİ’ye müracaat edildiğini söyledi. Plan ve proje çalışmalarının da tamamlanmasıyla gövde kısmı için gelecek yıl inşaat aşamasına geçileceğini belirten Ergin, “Maden sahası alanında bulunacak bu gölet, Kırkağaç ovasına bir nebze de olsa can suyu olacak. Tarım üretecilerinin sulama maliyetlerini düşürecek ve kaliteli ürün elde etme imkanı olacak. Böylece üreticinin cebine ekonomik açıdan daha fazla kazanç girecek” dedi.

Deprem simülatör TIR’ı Akhisar’da

AKUT ve Ak Sigorta işbirliğinde hazırlanan ve danışmanlığını “Deprem Dede” lakaplı Prof. Ahmet Mete Işıkara’nın yaptığı proje çerçevesinde Türkiye’nin ilk üç boyutlu deprem TIR’ı, Akhsar’a geldi. TIR’da yanyana iki oda bulunuyor. Biri eşyaları sabitlenmiş “güvenli oda” diğeri, tam tersi bir durumun yaratıldığı “güvensiz oda” olarak isimlendiriliyor. Önce öğrencilere afetler hakkında bilgi veriliyor. Ardından gençler, 7.4 büyüklüğündeki bir depremde her iki odada neler yaşandığını izleme imkanı buluyorlar.