Ege Güreşler nefes kesti

Güreşler nefes kesti

22.02.2011 - 01:02 | Son Güncellenme:

Bornova Belediyesi’nce düzenlenen 7’nci Geleneksel Deve Güreşi Festivali, alternnatif hafta sonu programı arayanların buluşma noktası oldu.

Güreşler nefes kesti

Pınarbaşı Çeşmeboğazı Mevkii’ndeki organizasyonda, Çanakkale’den Fethiye’ye çeşitli yerlerden getirilen 96 tülü güreşti. Hava kapalı olmasına rağmen alana akın eden çok sayıda vatandaş, mangal keyfi eşliğinde, karşılaşmaları heyecanla izledi.
Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, ata mirasına sahip çıktıklarını söyledi, “Ege’nin tüm illerinden, hatta Akdeniz Bölgesi’nden katılım var. Birbirini tanımayan pek çok insan burada tanışıyor, kaynaşıyor, dostluklarını pekiştiriyor. Bundan sonra da deve güreşlerine elimizden gelen desteği sağlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Develer Mart’ta Bayraklı’da
Bayraklı Belediyesi de, deve güreşleri düzenlemek için kolları sıvadı. Başkan Hasan Karabağ, tertip komitesiyle birlikte, Ege’nin dört bir yanındaki deve güreşlerine misafir oldu, deve sahiplerini, 20 Mart’ta yapılması planlanan organizasyona davet etti. Karabağ, “Ege’nin bir geleneği olan deve güreşleri festivallerini yakından takip ediyoruz. İlgililerden bilgi alıyoruz. Halkımızı ve çevre ilçelerden gelecek davetlilerimizi, Smyrna Meydanı’nda ağırlayacağız” dedi.

Semt merkezinde ilkyardım eğitimi
Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve İzmir Tabip Odası İlkyardım Eğitim Merkezi işbirliğiyle, Saadet Mirci Semt Merkezi’nde, “Ev Kazaları ve İlkyardım” konulu seminer düzenlendi. Kursiyerlerin yanı sıra çevre sakinleri de büyük ilgi gösterdi. Dr. Berna Gökengin ve Dr. Hüseyin Çetinel; yanık, kanama, bilinç bozukluğu, zehirlenme, boğulma, kırık, çıkık, burkulma gibi durumlarda yapılması gerekenlere anlattı. Katılımcılara, sertifika verildi.