Ege Gurme dopingi

Gurme dopingi

09.05.2018 - 02:23 | Son Güncellenme:

9. Ekoloji İzmir Fuarı ve 8. Olivtech Fuarı, bugün kapılarını açıyor. Ekoloji Fuarı’nda organik ürünler sergilenecek. Olivetech’te de coğrafyanın lezzetleri tadılacak

Gurme dopingi

Fuarizmir’de bugün kapılarını açacak Gurme İzmir çatısı altında düzenlenecek 9. Ekoloji İzmir Fuarı ile 8. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nda yerli üreticilerle yabancı alıcılar bir araya gelecek. Organik ürünler için en büyük fuar olan Ekoloji Fuarı kapsamında, yabancı ithalatçı ve uzmanlarla bir araya gelecek. Türk üreticiler, ihracat hedeflerine katkı sağlayacak. İkili iş görüşmeleri, konferanslar, işbirliği toplantıları ve ticari görüşmelerle dünyanın en büyük organik ürün firmaları Türk organik ürün ihracatçısı firmalar ile buluşacak, hem piyasadaki yenilikleri değerlendirecek hem de kent ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, dünyada son 15 yılda yüzde 500 büyüyen organik ürün pazarında Türkiye’nin konumunu değerlendirdi, “Dünya genelinde, her geçen gün daha fazla kabul gören organik ürünler, hayatımızın her alanında yerini almaya başladı. Kuru üzüm ve kuru incir ihracatı ile başlayan organik tarımda devam eden süreçte yaklaşık 250 ürüne ulaştık. Türkiye genelinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre 2016 yılında toplam 68 bin hektarlık alanda 2 milyon 473 bin 600 tonluk bir üretim yapıyoruz” dedi.

Yüzde 74.4’lük artış

Aynı tarihlerde düzenlenecek 8. Olivtech Fuarı da, zeytin sektörünü bir araya getirecek. Zeytin ve zeytinyağı ihracatı bu yılın ilk dört ayında yüzde 74.4 artışla 197 milyon 630 bin dolara ulaştı. Zeytin ve zeytinyağı sektörünün temsilcileri fuara gelerek coğrafyanın tüm lezzetlerini tatma imkanı elde edecek Fuara, geçen yıla göre dört katından fazla alım yapan ABD başta olmak üzere İspanya, Almanya, Suudi Arabistan ve Irak’tan da ziyaretçilerin gelmesi bekleniyor. Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Davut Er, 30 Nisan itibariyle Türkiye geneli siyah zeytin ihracatının tutar bazında yüzde 18, yeşil zeytin yüzde 5, zeytinyağı ihracatının ise yüzde 103 düzeyinde artığını ifade etti.