Ege Güzel haberler geldi

Güzel haberler geldi

29.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Güzel haberler geldi

Donör bulunan down sendromlu lösemi hastası Afra için nakil süreci başlatıldı. Omuriliğindeki tümör nedeniyle dumuru ağırlaşan ve ameliyatı riskli olan 2.5 yaşındaki Ayaz’a da doktor bulundu

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Akut Myeloid Lösemi tedavisi gören down sendromlu Afra (3) için üç donör bulundu. Donörlerden en uygun olanının tespit edilmesinin ardındansa minik Afra hızla nakil operasyonuna hazırlandı.

Başka riskler de var

Down sendromu nedeniyle başka sağlık sorunları da bulunan Afra’nın durumunun ciddi olduğunu belirten baba Recep Arabacı, “Doktorlar, kök hücre naklinin diğer hastalara göre daha riskli olduğunu söyledi. Hem umutlu hem de endişeliyiz. Kök hücre bağışçılarına da minnettarız” dedi.

Nakil işlemini yapacak ekibin başında bulunan Pediatrik Kemik İliği Kök Hücre Nakil Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Savaş Kansoy da, “İlaç dozu ve tedavi şartları down sendromluları farklı etkileyebiliyor. En uygun kök hücre belirlendi. Nakli sorunsuz gerçekleştirmeyi umuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakanlık devreye girdi

Ramazan Bayramı’ndan önce rahatsızlanınca Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan ve omuriliğinde 14 santimetrelik tümör tespit edilen 2,5 yaşındaki Ateş Ayaz’dan da müjdeli haber geldi. Hareket edemeyen ve solunum cihazına bağlanan çocukları yetkililerden yardım isteyen ailesi, ameliyatın riskli ve masraflı olduğunu dile getirdi. Ardından Sağlık Bakanlığı ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün devreye girdi. Minik Ayaz önümüzdeki günlerde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Mehmet Selçuk tarafından ameliyat edilecek.