Ege Güzelbahçe arşivi hafızaya alınıyor

Güzelbahçe arşivi hafızaya alınıyor

16.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Güzelbahçe Belediyesi, içerisinde dosya, ruhsat evrakları, projeler, kurum yazıları ve hak edişlere ilişkin bir milyona yakın belgenin bulunduğu toplam 3 bin 800 bin dosyayı, yenilenen belediye binasındaki yeni arşiv odasına taşıdı ve dijital ortama almaya başladı.

Güzelbahçe arşivi hafızaya alınıyor

“Bir kentin kimliği imar planlarıdır” diyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, yapılan çalışma ile belediye arşivini tahrip olmaktan kurtardıklarını söyledi. Güzelbahçe’nin kimliğini sağlam tutmayı amaçladıklarını belirten Başkan İnce şunları söyledi:

Haberin Devamı

10 ay boyunca kilitlendi
“Güzelbahçe Belediyesi’nin arşivi, kurulduğu günden bu yana hiçbir düzenleme görmemiş. 2009 seçimleri öncesinde belediyeye yapılan Sarmaşık Operasyonu sonrasında arşivdeki bütün dosyalar savcılığa götürüldü. Yaklaşık 10 ay belediyede çalışmalar neredeyse kilitlendi. Biz göreve geldiğimizde ortada doğru dürüst dosya ve arşiv bile yoktu. Hepsi savcılıktaydı. Şimdi bütün dosyalar elden geçiriliyor ve vatandaşlara daha hızlı hizmet verebilmek adına tüm evrakları dijital ortama alıyoruz. Arşiv odasında ise yangın, nem gibi dosyaların zarar görebileceği tüm etkenlere karşı önlemlerimizi aldık. Bilgisayar ortamına aktardığımız tüm dosyaları, çelik raflarda muhafaza ediyoruz. Amacımız vatandaşın mutluluğuna ve devlete olan güvenin artmasına yönelik katkıda bulunmak."