Ege Güzelbahçe’ye gece pazarı

Güzelbahçe’ye gece pazarı

05.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Güzelbahçe Çelebi Mahallesi’n-de gece pazarı açtı. Belediye-muhtarlık işbirliğiyle hayata geçirildi.

Güzelbahçe’ye gece pazarı

El emeği göz nuru eserlerin yanı sıra gözlemeden tavuklu pilava kadar çok sayıda ev yapımı gıda ürünleri de satılıyor. 65 stanttan ilk etapta 26’sı hizmete girdi. Başkan Mustafa İnce, “Güzelbahçe’deki ikinci pazarımız. İnanıyorum Yaka’daki gibi büyük ilgi toplayacak. Kadınlarımız elleriyle yaptıkları ürünleri burada satıp evlerine katkıda bulunacaklar. Bu pazarın hem Güzelbahçe’ye hem de Çelebi Mahallesi’ne hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Kadın müzesi için Almanya’dan geldi
Almanya’daki Bonn Kadın Müzesi’nin Müdürü Marianne Pitzen, Konak Belediyesi’nin Basmane’de kuracağı ve Türkiye’de bir ilk olacak kadın müzesi için ayrılan tarihi binayı gezdi. Pitzen, İzmir’e övgüler yağdırdı, “Kadın müzesi İzmir’in çağdaş kadınının simgesi olacak” dedi. Başarılı müzecilik anlayışının bu müzenin kuruluşunda önemli paya sahip olacağını, desteklerinin süreceğini söyleyen Marianne Pitzen, “Konseptin belirlenmesinde Türkiye’nin toplumsal yapısı ön planda tutulmalı. Muhafazakar, özgür, geleneksel, modern, güncel ve tarihi yapıyı yansıtmak gerekir. Her iki yapı daha geniş bir yelpazede seslenmeyi sağlayacaktır” diye konuştu. Başkan Hakan Tartan da restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirtti, “İçinde geçiçi sergi salonunun bulunduğu, yaşayan bir müze olacak. Açılışını, dünyadaki kadın müzelerinin yöneticilerinin katılacağı kongreyle yapacağız” dedi.


Köyden kente göçü önleyecek projeler istedi
İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne atanan İrfan İçöz, İl Genel Meclisi toplantısına katıldı, üyelere hitap etti. İçöz, Özel İdare’nin; sosyal, ekonomik ve kültürel projelerle köyden kente göçü önlemesi gerektiğini söyledi, şöyle devam etti: “Kırsal kesimde, ‘Büyük kente göçelim, rahat edelim’ mantığı var. Bu nedenle köy nüfusları yarı yarıya azaldı. Ancak göç edenler umduklarını bulamadıkları için mutsuz. Köylerine de geri dönemiyorlar. Bunun en büyük nedeni köylere yönelik projelerin yetersizliği. Bu projeler, köylünün ürününü değerlendirmeye yönelik olmalı

Aliağa’da okulları belediye boyuyor
Aliağa Belediyesi, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi, ilçedeki sekiz ilköğretim okulunun boya-badana işlerini ve tadilatlarını yapıyor. Başkan Turgut Oğuz, “Bazı okullar tamamlandı, bazıları devam ediyor. Yeni eğitim yılı öncesi okullarımızın önemli bir ihtiyacını karşılamış olacağız. Eğitime desteğimiz devam edecek” dedi. Oğuz, toplam 16 bin 840 metrekarelik boya-badana yapılacağını da sözlerine ekledi.


‘Yoksulluğa sessiz kalma’ diyecekler
Karabağlar Kent Konseyi’nin öncülük yaptığı “Yoksulluk Mücadele Projesi” için Karabağlar Belediye Meclisi, etkinlik kararı aldı. ‘Yoksulluğa Sessiz Kalma’ sloganı altında, ünlü sanatçıların katılacağı konser düzenlenecek, istihdam sağlamak için sürekli eğitim merkezi açılacak. Belediye Meclisi CHP Grubu Başkanvekili ve Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Murat Bakan, projeyi, bu yıl bitmeden hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Üreten kadınlara belediye desteği
Mordoğan Belediyesi’nin sağladığı imkanlarla seramik tablolar, el işleri, biblolar üreten, birçok meyve-sebze ve şifalı otun reçelini yapan Mordoğanlı kadınlar bunları yine belediyenin tahsis ettiği yerde satışa sunuyor. Satış yeri sorumlusu Afet Şahin, “Kadınlar üç yıldır ürettiklerini her akşam kurulan pazaryerinde satıyor. Belediye bu sene bize de burada yer verdi. Artık herkes ne üretirse getiriyor ve kendi belirlediği fiyatla satıyor” dedi.