Ege Güzellik ve sağlık getirdi...

Güzellik ve sağlık getirdi...

15.03.2021 - 00:02 | Son Güncellenme:

Muğla’nın tek plastik cerrahi kliniği, Doç Dr. Mehmet Altıparmak tarafından açıldı. Mikrocerrahi ve estetik konularında bölgenin eksiğini giderecek olan tesis, sağlık turizmine de katkı koyacak

Güzellik ve sağlık getirdi...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nı kuran, TÜBİTAK bursu ile gittiği Güney Kore’de dünyaca ünlü mikrocerrah Prof. JP Hong ile beraber doku nakilleri üzerinde araştırma yapan Doç. Dr. Mehmet Altıparmak, bir ilki hayata geçirdi. Üniversiteden ayrılarak sağlık turizmine ağırlık vermek isteyen ve Muğla’da mikrocerrahi uygulamalar konusundaki açığı fark eden Altıparmak, Anestezi Uzmanı olan eşi Doç. Dr. Başak Altıparmak’ın da desteğiyle, Microsurgery Aesthetics Clinic’i (M&A Clinic) sağlık sektörüne kazandırdı.

Haberin Devamı

Yenilikler sunuyor

Türkiye’nin en yüksek yaş ortalamasına sahip Aydın ve Muğla illerinde, diyabete bağlı ayak yaralarının ve kanser cerrahisi sonrasında gelişen lenfödem hastalığının yaygın olduğuna dikkat çeken Altıparmak, “Bölgenin bu tedavilerle ilgili ihtiyacını gidermek istedik. Mikrocerrahi ve estetik alanında verdiğimiz hizmetle sağlık turizmine de katkı koyup bölgenin gelişimine destek olacağız” dedi. Klinikte lokal ameliyatlar dahil her türlü müdahaleyi yapabildiklerini belirten Altıparmak, “İlerde ozon tedavisi ve lazer tedavisi de uygulayacağız. Daha ileri seviyede genel anestezi gerektiren durumlarda ise tedavilerimize özel hastanelerde devam edeceğiz” diye konuştu.