Ege ‘Hakkımızı istiyoruz’ bursu alamıyoruz’

‘Hakkımızı istiyoruz’ bursu alamıyoruz’

27.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kanser hastası anneleri ve işçi emeklisi babalarının destekleriyle spor hayatlarını sürdüren şampiyon ikiz jimnastikçikler, millilere özel burstan yararlanamıyor

‘Hakkımızı istiyoruz’ bursu alamıyoruz’

MANİSA’da yaşayan dünya şampiyonu jimnastikçi ikiz kardeşler Melisa ve Dilay Morsünbül (20), okudukları üniversitede, millilere özel bursluluk hakkından yararlanamadıklarını söyledi. Bugüne kadar jimnastik dalında 50 madalya toplayan çift yumurta ikizleri, 10 yıldır kanser tedavisi gören anneleri Suna Morsünbül ve işçi emeklisi babaları İbrahim Morsünbül’ün destekleriyle ayakta durduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Hayal kırıklığı

Altı yaşından bu yana jimnastik sporuyla uğraştıklarını belirten Melisa Morsünbül, “Avrupa Şampiyonası’nda 2015 yılında aerobik jimnastikte Türk tarihinde bir ilki başarıp finale kaldık. 8 Haziran 2018 yılında da katıldığımız Dünya Şampiyonası’nda birinci olduk. Birçok kez ülkemizi yurt dışında temsil ettik. Ancak Avrupa Şampiyonası sonrası ülkemize dönünce hüsrana uğradık. Hakkımız olan burstan yararlanamadık” diye konuştu. Millilik burslarını, sunulan çeşitli gerekçelerle alamadıklarını ifade eden Dilay Morsünbül ise, “Üniversiteyi kazandık, kayıt olduk. Diğer milli sporcu arkadaşlarımız gibi milli sporcu bursuna başvurduk, ama bir sonuç alamayınca resmen yıkıldık” dedi.
Kanserle mücadele eden ikizlerin annesi Suna Morsünbül de kızlarının hakkının verilmesini istedi, “Kızlarım her gün Manisa’dan İzmir’e gidip geliyor. Ciddi zorluklar yaşıyoruz. Bizim tek istediğimiz, hakkımız olan millilik bursudur” dedi.