Ege Haklarınızı alacaksınız

Haklarınızı alacaksınız

21.06.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

TEMAD üyeleriyle bir araya gelen Başkan Soyer, “Ülkeyi savunanların maaşlarının kesilmesi kabul edilemez” dedi.

Haklarınızı alacaksınız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Yönetim Kurulu üyeleri ve başkanlarıyla Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bir araya geldi. CHP İzmir İl Başkanlığı’nca düzenlenen, Büyükşehir’in ev sahipliğini üstlendiği toplantıda emekli astsubayların özlük haklarına yönelik sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. TEMAD’ın hak mücadelesinin 60 yıldır sürdüğünü ifade eden Başkan Soyer, “Atalarımız bu seviyede hayat yaşayalım diye canlarını vermediler. Sizleri haklarınızla buluşturacağımız Türkiye’yi kurmaya çok az kaldı. Cephede vatanı koruyan sizler emekli olduğunuzda maaşınızın yüzde 45’i, 50’si kesilecek. Aynı noktalarda görev yaptığınız subay arkadaşlarınızın ise yüzde 5’i kesilecek. Burada adalet nerede? Bu asla kabul edilemez” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Soyer’e kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür eden TEMAD İzmir İl Başkanı Özkan Açar ise, “70 bin üye ile en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisiyiz. Vatanın bağımsızlığı için şehitler vermiş, gaziler olmuş ve yine de ölmeye hazır astsubaylarız” diye konuştu.

Kanun teklifi

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde, bu ülkede kimse yatağa aç girmeyecek” dedi. İzmir Milletvekili Murat Bakan da yaptığı konuşmada yaşanan özlük hakları ile ilgili verdikleri kanun tekliflerinin bulunduğunu belirtti.