Ege Halkapınar’a yeni görünüm

Halkapınar’a yeni görünüm

12.06.2017 - 03:47 | Son Güncellenme:

Halkapınar’daki boş araziyi asfaltlayan Konak Belediyesi, vatandaşlar için bir de otopark yaptı. Çalışma bittiğinde bölge, spor alanları ve yeşil dokusuyla bambaşka bir kimliğe bürünecek

Halkapınar’a yeni görünüm

GEÇMİŞ yıllarda bitpazarı ve kurban kesim alanı olarak kullanılan Halkapınar’daki boş arazi, Konak Belediyesi tarafından asfaltlandı ve vatandaşların kullanımı için otopark oluşturuldu.

Haberin Devamı

Çalışmalar bittiğinde bölge bolca yeşil alana sahip, içinde spor sahası da bulunan bir yer haline gelecek. Konak Belediyesi, Halkapınar Mahallesi ile Gıda Çarşısı arasında kalan 27 bin 105 metrekarelik boş arazide yürüttüğü yol yapım ve çevre düzenlemesi çalışmalarının bir kısmını tamamladı. Kamu alanının dışında özel mülkiyet ve iş çevresine ait alanlarda da düzenlemeler yapan Konak Belediyesi ekipleri, toplamda 70 dönüm alanda çalışma yaptı.

Sokaklarda düzenleme

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin hummalı çalışmaları neticesinde bölgenin araç ve yaya trafiğine nefes aldıracak beş yeni yol açıldı. 35 ve 75 araçlık iki otopark, dört yeşil alan ve kaldırımlar yapıldı.

Ulaşım kolaylığının yanı sıra yol kenarlarında yer alacak çim alanlar, çalı grupları, ağaçlar ve mevsim çiçekler sokaklardan geçenlerin nefes almasını da sağlayacak. Ayrıca, toplam 110 araçlık otopark ile de bölge esnafının otopark ihtiyacı kısmen de olsa karşılanacak.