Ege Hasat mutluluğunu başkanlar da yaşadı

Hasat mutluluğunu başkanlar da yaşadı

06.08.2023 - 00:20 | Son Güncellenme:

Hasat yapan çiftçiler ve tarım işçileriyle bir araya gelen Başkan Zolan ve Başkan Ergün, toprağa dökülen alın teri ve üretime verilen emekler için teşekkür etti.

Hasat mutluluğunu başkanlar da yaşadı

Tarım emekçilerini ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hasat çalışmalarına yardımcı oldu. 

Haberin Devamı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin tohum desteklemeleri kapsamında, 17 ilçede 700 çiftçinin 7 bin 600 dekar alanda toprakla buluşturduğu 94 ton nohut hasat edilmeye başlandı. Destekten yararlanan Tavaslı çiftçilerle bir araya gelen Başkan Zolan, tarlada nohut yolup hasat bereketi yaşadı.

Hasat mutluluğunu başkanlar da yaşadı

‘Çocukken toplardım’

Küçükken köydeki günlerini anımsadığını ifade eden Zolan, “Bugün emeğin karşılığını alma günü. Güneşin altında nohut yolmanın ne kadar zor olduğunu bilirim. Tarla çok sertse hasat daha da zordur. Elimize eldiven veya çorap giyer nohutları öyle yolardık. Ar-Ge ile elde edilmiş nohut tohumlarını çiftçilerimize vererek kuraklığa ve hastalıklara dayanıklı, kaliteli ve verimli ürün elde etmelerini amaçladık. Yaptığımız projenin olumlu sonuçlarını görmek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. İnsanlarımızın daha fazla ve kaliteli üretmesi, daha fazla gelir elde etmesi ve bunun sonucunda da yaşadığı yerde mutlu ve huzurlu olmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sepet hediye etti

Manisa Şehzadeler ilçesine bağlı Çavuşoğlu Mahallesi’nde domates, biber ve salatalık hasadı yapan tarım emekçilerini ziyaret eden Başkan Ergün de, üreticilere bereketli ve bol kazançlar temenni etti. Tarım işçileriyle birlikte hasat yapan Ergün, “Tarlada üretime katkı sağlayarak ekonominin gelişmesinde önemli rol oynuyorsunuz” dedi. İşçilere, içerisinde; çanta, şapka, bere, iş eldiveni, yağmurluk, zirai ilaçlama için maske ve gözlüğün bulunduğu sepet hediye eden Ergün, ayrıca limonata ikramında bulundu.