Ege Hasret bitiyor

Hasret bitiyor

13.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

43. TSYD Kupası’nda ilk maçlar bugün oynanacak. Alsancak Stadı’nda saat 19.00’da Göztepe ile Altay; 21.00’de ise Bucaspor ve Denizlispor karşı karşıya gelecek

Hasret bitiyor

Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi tarafından düzenlenen 43. TSYD İzmir Kupası bugün başlıyor. İzmirlilerin futbol hasreti, nihayet sona eriyor. TFF 1. Lig’deki Ege temsilcileri Bucaspor, Denizlispor ve Göztepe ile kupayı en fazla müzesine götüren takım olan 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek Altay, Alsancak Stadı’nda futbolseverlere şölen izletecek. Karşıyaka’nın son anda çekildiği turnuvada, yeşil kırmızılıların yerine Denizlispor’un daha önce turnuvaya katılacağı belirtilmişti.

Maçlar TRT ekranlarında
TTNET sponsorluğunda gerçekleştirilecek ve TRT’den canlı olarak yayınlanacak turnuvada, bugün saat 19.00’da Göztepe-Altay, saat 21.00’de ise Denizlispor-Bucaspor kozlarını paylaşacak. 16 Ağustos Perşembe günü saat 19.00’da üçüncülük, 21.00’de de ise final maçı oynanacak; kupa 43. kez sahibini bulacak. İzmirli futbolseverlerden karşılaşmalara yoğun ilgi beklenirken, takımlar lig öncesi eksiklerini görme fırsatını bulacaklar.

Haberin Devamı

BUCASPOR

Geçen sene takımın önemli isimlerinden olan Abdülkadir, Serkan, Salih Uçan ve Emre Güral gibi oyuncularını kaybeden Bucaspor, bu oyuncuların yerine önemli takviyeler yapsa da, hücum hattı oldukça zayıfladı. Son olarak eski oyuncusu Mehmet Batdal’ı kadrosuna katmak için uğraşan sarı lacivertlilerin, özellikle santrfor bölgesinde oynayacak etkili bir ismi yok.

DENİZLİSPOR

Karşıyaka’nın yerine son anda turnuvaya katılan Denizlispor, bir süre önce takımın dümenine Engin İpekoğlu’nu geçirmişti. İpekoğlu liderliğinde henüz yeni çalışmaya başlayan Denizlispor’un son takviyesi Bajram oldu. Gohou gibi önemli gol silahından bu sene yoksun olan Horoz, forvet hattına takviye yaparken, bir yandan da orta sahasını kuvvetlendiriyor.

Haberin Devamı

GÖZTEPE

Son hazırlık maçlarında gol yollarındaki sıkıntısını aşamayan Göztepe’ye, Fransız golcü Buval’de ilaç olmadı. Sezonun başlamasına kısa bir süre kalmasına rağmen hala taraftarları heyecanlandıran bir santrfor transfer edemeyen Göz Göz’ün en büyük sorunu gol atamaması. Taraftarların huzuruna çıkacak yeni transferlerin ne yapacağı ise merakla bekleniyor.

ALTAY

Eski günlerinden oldukça uzakta olan Altay, turnuvanın belki de en merak edilen takımı. Diğer rakiplerine göre ne yapacağı kestirilemeyen siyah beyazlılar, tecrübesiyle rakiplerine üstünlük sağlayabilir. TSYD Kupası’nı müzesine en çok kupa götüren takım olan Altay’ın, neler yapacağı belirsiz.

Kulüp Şampiyonluk

Altay 16
Göztepe 9
Karşıyaka 8
Altınordu 2
Denizlispor 2
Izmirspor 1
Aydınspor 1

Yazarlar