Ege Havayolu 2009’a iyimser bakıyor

Havayolu 2009’a iyimser bakıyor

28.04.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın önde gelen havayolu şirketlerinin Türkiye’yi iptal listelerine sokmadığını belirten Sun Express Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, sektörün 2009’u, geçen yılın üzerinde rakamlarla kapatabileceğini söyledi.

Havayolu 2009’a iyimser bakıyor

Turizmde dünyada bir daralma yaşandığını, Avrupa’daki önde gelen firmaların alternatif destinasyonları iptal etmeye başladığını kaydetti, şöyle konuştu: “Türkiye’de nisan-mayıs döneminde başlayacak yüksek sezona ilişkin umutlu beklentimiz var. Pazarda genel bir daralma var, ancak İspanya, Yunanistan, İtalya, Mısır ve Dubai’yle  göre bizdeki düşüşler çok daha az.”
Say, “Avrupa’dan, özellikle Almanya’dan  uçuş yapan havayolu şirketleri, alternatif saydıkları noktalara uçuşlarını iptal ediyor. Türkiye’yse bu iptal listelerine girmedi. Türkiye pazarına yüklenmek istiyorlar. Bu durumdan karlı çıkabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Manisa Organize’de MOBESE?kurulacak
Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde (MOSB) MOBESE (kameralı güvenlik sistemi) kurulacak. Bu amaçla 2009 bütçesinden 1 milyon 127 bin liralık pay ayrıldığı bildirildi. MOSB Müdürü Funda Karaboran, 985 hektarlık alanda kurulu bölgede, dokuz kilometrelik asfalt yol bulunduğunu, ayrıca otomotiv sektörü için   1 milyon 124 bin metrekarelik arazinin rezerv olarak tutulduğunu kaydetti. Karaboran, güvenliğin sağlanması amacıyla bütçeden;   1. Bölge için 325 bin, 2. Bölge için 210 bin,   3. Bölge için 210 bin, 4. Bölge için 306 bin ve  5. Bölge için 76 bin lira olmak üzere toplam   1 milyon 127 bin liralık pay ayrıldığını ifade   etti. Karaboran, giriş ve çıkışların kontrol  altında tutulması için 12 güvenlik noktası oluşturulacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Güven tazeledi tekrar başkan seçildi
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği’nin 38’inci seçimli genel kurulu yapıldı. Salahaddin Hünü, tek başına girdiği yarışta yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Yönetim kurulu, Ahmet Koreli, Ahmet Dalgıç, Mehmet Argun, Zeki Özgüler, Hasan Kırmacı, Rüştü Çelikgil, Latif Pazarcı, İbrahim Özcü, Mesut Güler ve Melih Çakırca’dan oluştu. Denetim kurulunda Akif Camcı, Temel Küçük ve Sabri Kurt yer aldı.