Ege Hayalleri sınırları aştı!

Hayalleri sınırları aştı!

23.04.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi’nde tedavi gören minikler, ‘Umut ve Gelecek Benim’ temasıyla çizdiği resimleri amatör uydu haberleşme istasyonları aracılığıyla uzaya gönderecek

Hayalleri sınırları aştı

Atatürk’ün, çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ‘Mars On Earth - MoEP- Dünyadaki Mars’ kapsamında bir proje gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar, ‘Umut ve Gelecek Benim’ temasıyla resimler çizdi. MoEP amatör uydu haberleşme istasyonları tarafından uzaya gönderilen resimler, 36 bin km. yükseklikteki QO-100/Es’hail 2 uydusunda toplanacak ve dünyanın farklı yerlerindeki radyo amatörleri tarafından alınacak. Bu projenin çocukların hayal gücünü geliştirerek onlara moral olmak için gerçekleştirildiğini anlatan Başhekim Dr. Öğr. Üyesi İlker Kızıloğlu, çocukların umut ve geleceğe dair hayallerini uzaya taşıyacaklarını dile getirdi, “Uydudan geri dönen resimler, farklı ülkelerdeki amatör telsiz istasyonlarından alınarak MoEP’e raporlanacak. Çocuklar, kendi resimlerinin uzaya gönderilmesiyle büyük bir heyecan yaşıyor. Bu etkinlik sayesinde moral buldular, teknolojiye de yakından tanıklık etme fırsatı yakaladılar. Proje, çocuklarımızın hayal güçlerinin sınırlarını zorlamalarına ve geleceğe dair umutlarını pekiştirmelerine yardımcı olacak” diye konuştu. Proje kapsamında Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde eğitim gören minikler de, fırçalarını eline alarak renkli hayallerini kağıda yansıttı.