Ege Hayat aşısı kuzeninden

Hayat aşısı kuzeninden

23.07.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Urfalı Ömer Gül, 24 yıldır karaciğer tedavisi görüyordu. Doktorlar son çarenin nakil olduğunu söyledi. Dayısının oğlu gönüllü oldu. Bugün bıçak altına yatacaklar...

Hayat aşısı kuzeninden

Urfalı Gül Ailesi’nin en küçük oğlu Ömer (24), bir yaşından bu yana karaciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyor. Bebekliğinden itibaren glikoz metabolizmasıyla ilgili olarak karaciğerinde, kalbinde ve kas aralarında fonksiyon bozukluğu yaşayan Ömer’e, tedavi gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde karaciğer nakli gerektiği bildirildi.
Ailesi, kadavradan bağış çıkmayınca canlıdan nakil için seferber oldu. Emekli esnaf baba Müslüm Gül, ev hanımı anne Cemile Gül ve kardeşlerden uygun verici çıkmayınca, akrabalardan donör arayışı başladı. Yapılan test sonucu dayı oğlu Adem Yapan’ın (20) verici olabileceği müjdesi geldi. Karabağlar’da mobilyacılık yapan Yapan, “Bir insana hayat vermek çok güzel bir duygu. Ömer Abi’nin sağlığı için her türlü fedakarlığı yaparım” dedi.

Pek çok kişi umutla bekliyor

Kadavra bağışının yetersiz olması nedeniyle çok sayıda ailenin yüreğinin yandığını söyleyen Müslüm-Cemile Gül, “Birçok hasta umutla bağış bekliyor. Hastane yetkilileriyle görüşüp organlarımızı bağışlama kararı aldık. Ömer’e canından can vermek için tereddüt etmeyen kuzenimize de sonsuz teşekkür ediyoruz. Onun için her şeyimiz feda olsun” dedi.
Bugün gerçekleşecek operasyonu Prof. İbrahim Astarcıoğlu, Prof. Sedat Karademir, Doç. Hüseyin Astarcıoğlu ve Yrd. Doç. Tarkan Ünek’ten oluşan ekip yapacak.