Ege Hayat bağışlayacak!

Hayat bağışlayacak!

09.02.2022 - 00:25 | Son Güncellenme:

Öykü Arin için düzenlenen bağış kampanyasına destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye eri Batmaz’ın kök hücresi, lösemi tedavisi gören bir çocuğa nakledilecek.

Hayat bağışlayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan itfaiye eri Ali Sinan Batmaz, lösemi tedavisi gören bir çocuğa umut olacak. Yaklaşık üç yıl önce düzenlenen “Öykü Arin’e Umut Ol” kampanyasında kök hücre bağışı yapan Batmaz’ın iliğinin, ilik nakli bekleyen bir çocukla yüzde yüz uyumlu olduğu tespit edildi. Kızılay tarafından bilginin iletildiğini belirten Batmaz, “Bir çocuğun iyileşmesine umut olmak tarif edilemez bir duygu. İlk arandığım zaman gözlerim doldu, çok mutlu oldum. İnsanlara faydalı olabilmek adına çalışıyorum. İtfaiyede çalışıyor olmamın amacı da bu. Çünkü yaptığımız işle topluma faydalı oluyoruz. Bir kurtarma faaliyetinde, yangında, deprem sonrası da aynı hisleri yaşamıştım.

Haberin Devamı

Şimdi de bir insanın hayatına anlam katabilmek, kendi varlığımı, kendi hayatımı anlamlandırmak açısından beni çok mutlu etti” dedi. Herkese kök hücre bağışçısı olma çağrısı yapan Batmaz, “Salgın nedeniyle insanlar tereddüt yaşıyor. Pandemi, kök hücre bağışçısı olmamızı engellememeli.  Hala birileri adına umut olma şansımız var” diye konuştu.