Ege Hayat oldular!

Hayat oldular!

11.01.2020 - 02:30 | Son Güncellenme:

MaviBahçe’deki ‘Hayat Olabilirsin’ festivalinde Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün standında 257 organ bağışıyla İzmir rekoru kırıldı. Kızılay’a 225 kan, 136 da kök hücre bağışı yapıldı

Hayat oldular

MaviBahçe Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Hayat Olabilirsin’ festivalinde bağış rekoru kırıldı. İki gün süren festival kapsamında Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün standında 257 organ bağışıyla İzmir rekoru kırıldı. Kızılay’ın kan bağışı otobüslerinde de 225 kan bağışı ve 136 kök hücre bağışı yapıldı.

Haberin Devamı

Festivale; kamu, belediye, sivil toplum örgütleri ve İzmirliler ilgi gösterdi. Kök hücre, kan ve organ bağışı konularında halkı bilgilendirmek ve bağışı özendirmek amacıyla düzenlenen etkinliğe İzmirlilerin duyarlılığı dikkat çekti.

Neşeli saatler!

Kök hücre, kan ve organ bağışı hakkında bilgilendirici konuşmaların yer aldığı festivale katılanlar, etkinlik alanındaki konserlerle de neşeli saatler yaşadı.

‘Bağışlar sevindirici’

Rahatsızlığı nedeniyle tıp eğitimine ara vermek zorunda kalan ve kök hücre bağışıyla sağlığına kavuşmayı bekleyen Azra Bulut ile böbrek nakli bekleyen Dilek Gençyılmaz, organ ve kök hücre bağışının önemini vurguladı.

Etkinliğe, Belki de Sensin, İzmir Hasta Çocuk Evleri, Mutlu Olalım ve Yaşa Çocuk dernekleri de katılarak destek verdi. Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, iki gün boyunca yapılan 257 organ bağışının kendilerini mutlu ettiğini belirtti, vatandaşlara teşekkür etti.

Haberin Devamı

Yetkililer, ulaşılan sayının organ bağışında İzmir rekoru olduğunu ifade etti. Kızılay Kan Merkezi Ege Bölge Müdürlüğü yetkilileri de, kan bağışı otobüslerindeki 225 kan bağışı ile 136 kök hücre bağışının sevindirici olduğunu kaydetti.