Ege Hayat projesi ile hedefe tam isabet

Hayat projesi ile hedefe tam isabet

07.04.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi- Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi, yaklaşık 5 yıl süren kapsamlı çalışmalar sonunda, JACIE (Joint Accreditations Committee of ISCT and EBMT) tarafından akredite edilerek Avrupa ve dünya standartlarında bir tedavi merkezi olarak kabul edildi. KİTVAK (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) tarafından hayata geçirilen “Hücre İşleme Merkezi” bu hedefe ulaşmada çok büyük bir katkı koydu.

Hayat projesi ile hedefe tam isabet

KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı A. İklil Ulueren, “Artık hasta çocuklarımız dünyadaki yeni tedavilere ulaşma olanağına sahip. Buna aracı olmanın tarifsiz onur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KİTVAK yöneticileri, EÜ Pediatrik Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Serap Aksoylar ve ekibi ile bağışçı iş insanı Nedim Uysal’ın katıldığı basın toplantısında proje sürecine ilişkin detaylar anlatıldı. Prof. Dr. Aksoylar da “Bizim çocuklarımız da dünya standartlarında tedaviyi hak etmektedir” diye konuştu.