Ege Hedef, en iyi gümrük olmak

Hedef, en iyi gümrük olmak

13.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ege İhracatçı Birlikleri, üyelerinin yoğun işbirliği içinde olduğu Vergi Dairesi Başkanlığı, Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü, SGK Bölge Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü’yle yaptığı periyodik toplantılarla üyelerinin sorunlarının çözümünü masaya yatırıyor.

Hedef, en iyi gümrük olmak

Toplantıların sonuncusuna Gümrük Müsteşarı Ziya Altunyaldız ve Gümrükler Genel Müdürü Umman Hamidoğulları da katıldı. Altunyaldız, hedeflerinin, Türk dış ticaret ailesine en iyi hizmeti veren dünyanın en iyi gümrük teşkilatı haline gelmek olduğunu söyledi, “Madem İzmir’de yeterli diyalog ortamı var, madem bu işbirliği ve birlikte üretme kültürü var, en büyük desteği buradan alacağımız konusunda en küçük şüphem yok. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda göstermiş olduğunuz iyiniyet, samimiyet, hoşgörü, koordinasyon, işbirliği ve destek için teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Pınarbaşı Hamamı’nda restorasyon tam gaz
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yıllardır atıl durumda olan, yıkılmaya yüz tutmuş Pınarbaşı Hamamı’nı kente kazandırıyor. 15. Yüzyıl’dan kalan tarihi yapıyı eski güzelliğine kavuşturmak için yürütülen çalışmalarda, hamamın doğu tarafında yeni “tütekler” ve “niş” bulundu. Tarihi hamam soyunmalık, ılıklık, usturalık, sıcaklık, su deposu, külhan ve odunluktan oluşuyor.

Büyükşehir önünde intihar etmek istedi
14 yıl önce belediye otobüsünün altında kalarak bir bacağı kesilen Tolga Fidanboylu’nun babası Hilmi Fidanboylu, akşam İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gitti. Burada Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla görüşmesine izin verilmediği belirtilen Fidanboylu, kızıp tabancayı başına dayayarak intihar etmek istedi. Polis ekipleri, cep telefonu ticareti yapan Hilmi Fidanboylu’yu kısa sürede ikna ederek, elindeki tabancayı aldı. Tabancanın kuru sıkı olduğu anlaşıldı.
Belediye önünde daha önce de benzer eylemlerde bulunan Hilmi Fidanboylu’nun, oğlunun geçirdiği kazanın ardından kazandıkları 287 bin TL tazminatın 150 bin TL’sini kendi avukatı ile belediyenin avukatının aralarında bölüştüklerini ileri sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

DEÜ Tıp Fakültesi kurucusunu kaybetti
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi’nin kurucu öğretim üyelerinden Prof. Oktay Erten (71), yaşamını yitirdi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’ndan 2007’de emekliye ayrılan Prof. Erten’in cenazesi, DEÜ Tıp Fakültesi eski Derslikler Konferans Salonu’nda düzenlenen tören ve Karşıyaka Beşikçioğlu Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Doğançay Mezarlığı’na defnedildi. Törene; Rektör Prof. Mehmet Füzün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tülay Canda, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Eyüp Hazan, Ege ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nden çok sayıda öğretim üyesi, sevenleri ve ailesi katıldı.