Ege Hedefim, sporcu sağlık merkezi kurmak

Hedefim, sporcu sağlık merkezi kurmak

20.07.2017 - 04:19 | Son Güncellenme:

Futbolda başarıya, hayatı düzenli olanların ulaşabileceğini savunan Altınordu kulübü başkanı Seyit Mehmet Özkan, “Bugün param olsa, güzel bir sporcu sağlık merkezi kurmak istiyorum, En büyük eksiğimiz bu” dedi

Hedefim, sporcu sağlık merkezi kurmak

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Türkiye’nin gençlerine iyi imkanlar verilmesi halinde Avrupa’daki yaşıtlarıyla eşit başarılar elde edebileceğini söyledi. Özkan, yaptığı açıklamada, kulüplerinin misyonu gereği, bu toprakların çocuklarına güvenerek yolculuklarına yetiştirici kulüp olarak başladıklarını bildirdi. Belli ilkelerle yürüyüşlerini sürdürdüklerini kaydeden Özkan, sözlerine şöyle devam etti:”Bizim en önemli tutunduğumuz dal, bu ülkenin gençlerine güveniyoruz. Bu amaçlarla yetiştirici kulüple başladık, A takımımız sadece vitrinimizdir. Altınordu Futbol Kulübünde 5. yaşımızda A takımımız öz kaynağımızdan yetişen oyunculardan kurulu bir sezona başlıyoruz. 20 yaş ortalamasıyla, gerek Süper Lig’de gerekse TFF 1. Lig’de rekor genç yaşla başlayan bir kulüp olacağız.”

Haberin Devamı

‘Yanlışlar düzeltilecek’

Sporcu sağlığının çok önemli olduğunu kaydeden Özkan, “Bizim sporcu sağlık merkezimiz yok, sakatlanan A takım oyuncularımızı oraya buraya gönderiyoruz. Orada otelde tatil mi yapıyor, fizyoterapi mi yapıyor, fizyoterapiden sonra kendine nasıl bakıyor, ancak telefonlarla kontrol ediyoruz. Bunlar yanlış şeyler. Bugün param olsa, güzel bir sporcu sağlık merkezi kurmak istiyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

‘Süreç odaklıyız’

Başkan Özkan, altyapıdan 22 oyuncuyla başlayacakları sezonun kendileri için bekledikleri bir şey olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “İnşallah bu kadro 2019-2020 veya 2020-2021 sezonunda Süper Lig’e çıkacak. Süper Lig’e çıktıktan sonra da yine yabancı oynatmayacağız, dışarıdan oyuncu almayacağız. Bu amaçla da skor değil önemli olan, biz sonuç odaklı değiliz, süreç odaklıyız. Nereye gittiğimizi biliyoruz.” Roma’ya transfer olan Cengiz Ünder, Freiburg’da forma giyen Çağlar Söyüncü gibi futbolcuların devamının geleceğini savunan Özkan, “Dört tane genç milli stoperimiz var. Bu sezon bunlardan 2’si forma giyecek. İki tane genç stoper oynatacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Yazarlar