Ege Hemşirelerin sanat aşkı

Hemşirelerin sanat aşkı

18.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sanata gönül vermiş hemşireleri Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki sergide bir araya getirdi.

Hemşirelerin sanat aşkı

Hemşireler tarafından yapılan yağlıboya resim, fotoğraf ve karikatürlerin kalitesi, herkese şapka çıkarttı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, “Hemşireler Haftası” dolayısıyla İzmir’deki sanatçı hemşireleri bir araya getirdi. Eşrefpaşa Hastanesi öncülüğünde ve Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi tarafından desteklenen sergide yağlıboya resim, fotoğraf ve karikatür dallarında eserler yer aldı. Hobi kursunda resim yeteneklerini geliştiren hemşirelerin eserleri de gördü.

Kedi Galeri’de farklı eserler

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Başkanı seramik sanatçısı İsmail Yardımcı, yeni sergisindeki eserlerini İzmir’in Alsancak semtindeki Kedi Galeri’de İzmirlilerin beğenisine sundu. Uluslararası ve ulusal pek çok makale ve bildirisi bulunan İsmail Yardımcı, 9’uncu kişisel sergisini açtı. Sanatçı, son bir yılda yaptığı 74 eseri, Kedi Galeri’de sergilemeye başladı. Eserlerinde Sagar adı verilen pişirme tekniği kullanan ve kendine özgü uslup yaratan İsmail Yardımcı’nın sergisi, sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Sergi, 24 Mayıs’a kadar gezilebilecek.

Kemal Gürbüz’den üç boyutlu resimler

Haberin Devamı

Kemal Gürbüz’ün üç boyutlu resimlerinden oluşan sergisi Alsancak GaleriA’da İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 33 eserin bulunduğu ve 10 yıllık çalışmasından elde ettiği eserleri sergileyen Kemal Gürbüz, resimlerinde bedenin değişimi ve günlükleri anlatıyor. Gürbüz’ün, karışık bir teknik kullanmanın yanı sıra sentetik malzemeler, maden tozları ve tutkalla üç boyutlu resimleri İzmirlilerin dikkatini çekti. Sayısız kişisel ve karma sergisi açan Gürbüz’ün son kişisel sergisi ise 12 Haziran’a kadar GaleriA’da ziyaret edilebilecek.

Yazarlar