Ege Hepimiz AtaTürk’üz

Hepimiz AtaTürk’üz

11.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ulu Önder’in ölümünün 74. yıldönümünde Kordonboyu’nda 30 bin İzmirli, “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” için bir araya geldi. Yer gök, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana” diye çınladı

Hepimiz AtaTürk’üz



İzmirliler, Atatürk’ü ölümünün 74. yıldönümünde saygıyla, özlemle andı. Kordonboyu’nda 30 bin kişi, “Ata’ya Saygı Yürüyüşü”nde biraraya geldi. Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle katılan İzmirliler Kordon’da Atatürk için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı söyledi.
Vekiller de yürüyüşte
Alsancak Limanı önünde toplanan İzmirliler, hep bir ağızdan marşlar söylediler, “Türkiye laiktir, laik kalacak”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Tayyip baksana kaç kişiyiz saysana” sloganlar attılar.
Ata’ya Saygı Yürüyüşü’nde CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam, Hülya Güven, Aytun Çıray, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu, ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş, Vasıf Çınar Meydanı’nda son buldu. Kocaoğlu, “Cumhuriyetin ve devrimlerinin yılmaz savunucuları olarak milli mücadelinin başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ü 74 yıldır aynı duygularla, saygıyla, sevgiyle, minnet ve hasretle anıyoruz. Cumhuriyet’e hep bağlı kalacağımızı anımsamak ve anımsatmak zamanıdır” dedi.

Haberin Devamı

Pankartlı mesajlar

Ata’ya Saygı Yürüyüşü’nün bitiminde havaya yüzlerce kırmızı balon uçuruldu. Başkan Kocaoğlu, Vasıf Çınar Meydanı’nda, “Atatürk’ün İzmir Günleri” sergisini açtı. Vatandaşlar, ellerindeki dövizlerle, pankartlarla duygularını anlattı.