Ege Her şey can dostlar için

Her şey can dostlar için

25.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Her şey can dostlar için

Kuşadası Belediyesi’nin Haybulans’ı 10 günde 150 yaralı sahipsiz dostun yardımına koştu. Menemen’de de ‘Sokak Canları Koruma Aracı’nda veterinerler göreve başladı

Haberin Devamı

Son günlerde hayvan dostu uygulamaları hız kazandı. Kuşadası Belediyesi’nin yaralı hayvanlara acil müdahalede bulunmak için tasarladığı hayvan ambulansı ‘Haybulans’ 10 gün içinde 150 yaralı can dosta yerinde müdahale etti. 7 gün 24 saat yardıma koşan Haybulans ekipleri, durumun aciliyetine göre yaralı can dostları Kuşadası Belediyesi Evcil Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne taşıyor.

Her şey can dostlar için

Yerinde müdahale

Haybulans’ın hizmete sokulması ile beraber Kuşadası’nda yaralanma ya da hastalıktan kaynaklanan hayvan ölümlerinin azaldığına dikkat çeken vatandaşlar, Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkür etti.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un talimatıyla da sokak hayvanlarının; sağlıklarına kavuşması, saldırıların önüne geçilmesi ve doğada yaşam alanlarına zarar vermeden var olabilmeleri için 5 adet ‘Sokak Canları Koruma Aracı’ temin edildi ve bununla birlikte veteriner hekimler göreve başladı. Projeyi yakından takip eden Başkan Aksoy’un eşi Dilek Aksoy, “Amaç ve hedefimiz; sokak canlılarının da bir hayat olduğunu hatırlatarak doğal habitatlarında onlarında sağlıkla var olmalarını sağlamak” dedi. Başkan Yardımcısı Mehmet Cin de, “Öncelikle sokakta yaşayan can dostlarımızın yoğun olduğu Kent 2 ve Ulukent bölgelerimizde ilk çalışmalarımızı başlatacağız. Unutmayalım ki sahipsiz can dostlarımız bizim için çok önemli” diye konuştu. Veteriner İşleri Müdürü Tunahan Çoban da, 0530 327 05 80 numaralı hattan ihbar yapılabileceği bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Çiğli’de bir ilk

Çiğli Belediyesi bu haftasonu hayvanseverler ile can dostları bir araya getirecek. Çiğli’de ilk kez yarın 13.00-17.00 saatleri arasında Akvaryum Kafe’de ‘Pati Dostları Festivali’ düzenlenecek. Farmina Pet Foods Türkiye sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlik kapsamında evcil hayvanı ile gelen katılımcılar Çiğli Hayvan Barınağı’na mama bağışı yapabilecek. Festivalde, Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü stant açacak, sokakta kalan sevimli dostları sahiplendirecek. Sevimli dostlarımızı korumak için 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunun yeniden düzenlenmesi ve TCK kapsamına alınması için imza standı açılacak.

Yazarlar