Ege Her şey çocuklar için

Her şey çocuklar için

23.04.2018 - 00:25 | Son Güncellenme:

Çocuk Dünyası, Hayal Bornova ve Karaçam Çocuk Köyü projeleriyle çocuklara özel dünyalar kuran Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çocuklara yönelik hizmetlere çok önem veriyoruz” dedi

Her şey çocuklar için

Bornova Belediyesi, çocuklar için üç büyük projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hayal Bornova ve Karaçam Çocuk Köyü projelerinin hazırlıklarında son aşamaya gelinirken, Kazım Dirik Mahallesi’ndeki Çocuk Dünyası’nın da çalışmaları başladı. 7-14 yaş arası çocukların sosyalleşmeleri için ‘Çocuk Kulübü’nü kuran Bornova Belediyesi, Dost Bilim Evi çatısı altında ise bilim eğitimi veriyor.

Haberin Devamı

Herkese hitap edecek

Çocukların sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri, aileleriyle beraber doğayla içiçe vakit geçirebilecekleri alternatif bir spor, eğlence, dinlenme ve öğrenme mekanı oluşturmak amacıyla tasarlanan Karaçam Çocuk Köyü, 35 dönümlük alan üzerinde kurulacak. 640 kişilik tribün kapasiteli 2 adet çok amaçlı saha, 725 kişilik tribün kapasiteli 1 adet futbol sahası, spor kulüpleri, okullar, gruplar ve ailelerin konaklamasına yönelik 56 kişiyi ağırlayabilecek kapasitede tesisler yer alacak. Ayrıca Karaçam Çocuk Köyü, restoran, kafeterya, oyun ve etkinlik alanları, seyir terasları ile günübirlik gelen ziyaretçiler için de kent yoğunluğundan kaçabilecekleri alternatif bir eğlenme ve dinlenme mekanı olma özelliğini taşıyacak.

Haberin Devamı

Her şey çocuklar için

Kazım Dirik Mahallesi’nde 3 bin 500 metrekare alana kurulacak olan Çocuk Dünyası, 300 kişilik çok amaçlı salon, eğitim atölyeleri, kafeterya, sergi alanları, deprem simülasyon odası, kütüphane, seminer odası, açık ofisler, yönetim ve çalışma odaları olacak. Temel felsefesi eğlendirirken öğretmek olan Hayal Bornova projesi ise, Pınarbaşı’nda 24 dönüm alan üzerine kurulacak. Görsel ve işitse öğelerle desteklenecek olan Ege Bölgesi’nin tarihi ve turistik değerlerinin maketleriyle de çocuklar eğlenirken öğrenecek.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çocuklar bizim geleceğimiz. BELGEM’de destek kursları, hobi ve beceri edindirme kursları veriyoruz. Ancak sadece eğitim alanında değil, her alanda kendilerini geliştirebilecekleri çok yönlü merkezler yaratmayı hedefliyoruz” dedi.