Ege Hırvat heyetten işbirliği önerisi

Hırvat heyetten işbirliği önerisi

10.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Hırvatistan’ın Zadar kenti Belediye Başkanı Zivko Kolega ve Ankara Büyükelçisi Gordan Bakota ile Başkonsolos Damir Perincic’in başkanlığındaki Hırvatistan heyeti, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Hırvat heyetten işbirliği önerisi

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman ile görüşen Zadar Belediye Başkanı Kolega, şunları kaydetti:
“Zadar şehri, son dönemde özellikle ulaşım anlamında önemli mesafeler aldı. Orta Avrupa şehirlerine otoyollar, havayolu ve demiryolu ile bağlandı. Bir köprü konumundaki kentin bu durumundan istifade ederek, iki ülke arasındaki konteyner ve Ro-Ro gemileri ile kurulacak ticari ilişkilerin geliştirilmesini istiyorum. Zira Avrupa’nın pek çok kenti, aşırı yoğunluk ve trafikten bunaldı ve yeni yolların arayışı içindeler.”

Cumhurbaşkanı gelecek

Büyükelçi Bakota ise Zadar şehri ile İzmir’in özellikle ulaşım ve ticaret konularında işbirliğini arttırmak ve bu vesileyle iki şehir arasında yakın ilişkiler kurmak  istediklerini belirterek, “Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesic ’in önümüzdeki ay İzmir’e gerçekleştireceği ziyaret, bu ilişkilerimizi daha da geliştirecektir” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman ise iki kent arasında her türlü işbirliğine açık olduklarını ve karşılıklı ilişkilerin iki kentin de yararına olacağını belirtti. Karaman, konuk heyetin tekliflerini olumlu karşıladıklarını ve işbirliği için gerekli adımları atacaklarını dile getirdi.