Ege Hollanda bankası nabız yokluyor

Hollanda bankası nabız yokluyor

27.09.2009 - 01:26 | Son Güncellenme:

HOLLANDA’NIN köklü bankalarından Rabobank’ın 10 kişiden oluşan bölge başkanları heyeti, İzmir’de bir dizi temasta bulundu.

Hollanda bankası nabız yokluyor

Konuk ekip, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ergüder Can’la bir araya geldi. Yapılan toplantıda gıda ve tarım ağırlıklı müşteri portföyüne sahip Rabobank’ın Türkiye’deki faaliyet imkanları tartışıldı. İzmir’in yatırım potansiyeli de masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Muhasebeciye mali müşavirlik imkanı
İZMİR Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 13 yıllık geleneği sürdürdü. ‘Muhasebeciler Gündemi’ toplantılarına bu yıl da devam edildi. Alsancak’taki Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. İki günlük etkinliğe, çeşitli üniversitelerden akademisyenlerle, 400’ü aşkın muhasebeci ve mali müşavir katıldı. Mesleki sorunlar ve gelişmeler ele alındı. Serbest muhasebecilerin sınavda başarılı olmaları halinde mali müşavir olabileceği belirtildi.

Nasihat vermeyin duyguları paylaşın
İZMİR Emlak Komisyoncuları Odası eğitim seminerlerinin üçüncüsü yapıldı. Ünlü sosyolog Prof. Üstün Dökmen konuşmacı olarak katıldı. İzleyenleri zaman zaman güldüren Prof. Dökmen, bir arada olmanın ve işletmelerde AR-GE çalışmalarının önemini emlakçılara anlattı, şöyle dedi: “Bu sektörde en büyük sermayeniz müşteriyle empati kurma gücünüz. Nasihat vermeyin, onların duygularını paylaşmaya çalışın.”

Haberin Devamı

DTO’dan dijital arşiv
Denizli Ticaret Odası (DTO), dijital arşiv kuracak. 83 yılda toplanan 1 milyonun üzerinde evrak, bilgisayar ortamına aktarılacak. DTO Başkanı Necdet Özer, altyapının mayısta oluşturulduğunu, bu ay faaliyete geçildiğini açıkladı. Özer, “Yedeklemesi mümkün olmayan fiziksel arşivin, yangın, su baskını, deprem, çalınma, kayıp, yıpranma gibi durumlarda korunması zor. Muhtemel bu olumsuzlukların önüne geçeceğiz. Bürokrasiyi de azaltacağız” dedi.