Ege Hollandalılar, Foça Cezaevi’ni beğendi

Hollandalılar, Foça Cezaevi’ni beğendi

09.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hollanda Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapan, aralarında cezaevi müdürlerinin de bulun-duğu 17 kişilik heyet, Foça Tarım Yarı Açık Cezaevi’nin işleyişini, üretimini ve mahkumlara sağladığı iş olanaklarını yerinde görmek için İzmir’e geldi.

Hollandalılar, Foça Cezaevi’ni beğendi

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, Hollanda heyetine cezaevindeki işleyişi anlattı. Hollandalı konuklar, Foça Cezaevi’ndeki uygulamayı ülkelerine taşımayı düşündüklerini bildirdi.


Pompalı tüfek ve tabancayla öldürdü
Karşıyaka’da, 21 yaşındaki C.D, daha önceden aralarında husumet olan 23 yaşındaki Serhat Aydemir’i pompalı tüfek ve tabancayla ateş ederek öldürdü. C.D, Aydemir’in yanında bulunan 22 yaşındaki Duygu Demirdöven ve 9 yaşındaki Hazar Aydemir’i de yaraladı. İki hasım, yolda karşılaşınca tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle C.D, ruhsatsız pompalı tüfek ve tabancayla Serhat Aydemir’e ateş etti. Serhat Aydemir ile imam nikahıyla birlikte yaşadığı Duygu Demirdöven ve oğlu Hazar Aydemir yaralandı. Serhat Aydemir, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Demirdöven ve Hazar Aydemir, tedavile-rinin ardından taburcu edildi. C.D’nin, Serhat
Aydemir’i bir süre önce bıçak-ladığı öğrenildi.
ATAKAN ŞEN İzmir DHA

Haberin Devamı

Tüfekli düzenek onu da yaralamış
Edremit’e bağlı Güre Beldesi’nde, Musa Göçmez ile Alman asıllı eşi Emmy Elze Göçmez’in ölümüne neden olan evlerindeki av tüfekli düzeneğin, daha öncede alarm sisteminin arızasını gidermek için gelen elektronik teknis-yeni Uğur Kılıç’ı (29) dayaraladığı ortaya çıktı.

Şimdi taksicilik yapıyor
Kılıç, “Eğer o zaman Göçmez tutuklanmış olsaydı, belki şu anda hayatta olacaktı” dedi. 29 Mayıs’ta, Musa (80) - Emmy Elze Göçmez (75) çiftinin, evindeki av tüfekli düzeneğin ateş alması sonucu ölmüştü. Kılıç, yaşadığı yaralanma olayı nedeniyle açtığı davanın 4t yıldır devam ettiğini bildirdi.
M. HAKKI ÖZBAYIR DHA

Kapkaççıya suçüstü
İngiliz Jonice Maloney Mitchel’in (51) çantasını kapkaç yapan 16 yaşındaki S.K. suçüstü yakalandı. Marmaris polisi, eşi Josepp Mitchel ile birlikte tatil için geldiği ilçede, kapkaççı S.K’nın saldırısına uğradı. Aralıksız 8 yıldır Marmaris’te tatil yapan çift, gasp edildiklerini polise bildirdi. Polis, zanlıyı kısa zamanda buldu, adliyeye sevk etti.


Yakalanan terör zanlısı tutuklandı
İzmir’de, çeşitli tarihlerde 10 kez korsan gösteri ve molotoflu saldırılara katıldığı gerekçesiyle hakkında 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.Y, polis tarafından yakalandı. 34 yaşındaki M.Y, hakkında 8.
Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Katıldığı 10 olayla ilgili verilen 7 yıllık cezanın onanmasının ardından aranmaya başlanan M.Y, Karşıyaka’da yakalandı. Tekstil işçisi M.Y, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Kaçak içkilere el kondu
Son günlerde kaçak içki yüzünden ölen Rus rehberlerin başına gelenler, kaçak içki denetimlerinin artmasına neden oldu. Didim’de de kaçak içki imalathanesine baskın yapıldı. E.Ş’ye ait depoda, saf alkol ile içki üretildiği tespit edildi. 73 şişe kaçak içkiye el koyan polis, 9 bin 600 adet viski, 6 bin 600 votka etiketi ve çok sayıda bandrol buldu. İçkilerin, E.Ş’ye ait büfede satıldığı belirlendi.
TAYLAN YILDIRIM İzmir DHA

Trenin önüne atlamak istedi
Gaziemir’de kız arkadaşından ayrılan F.K, trenin önüne atlamak istedi. İddiaya göre, kız arkadaşının kendisini terk etmesine sinirlenen F.K, demiryolu üst geçidinin yan tarafında bulunan demir parmaklıklardan sarkıp, kendini rayların üzerine atmak istedi. F.K, görevliler tarafından güçlükle ikna edildi.

Yazarlar