Ege Honaz kirazı marka olacak

Honaz kirazı marka olacak

22.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2 Haziran’da seçimin tekrarlanacağı Honaz’ı ziyaret etti, kiraz üreticisine destek sözü verdi

Honaz kirazı marka olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, Yüksek Seçim Kurulu tarafından 2 Haziran’da seçimlerin yeniden yapılmasına karar verilen Denizli’nin Honaz ilçesini ziyaret etti, Millet İttifakı’nın CHP’li adayı Yüksel Kepenek’in düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Başkan Soyer’i, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, CHP İl Başkanı Mahir Akbaba ve kalabalık partili grup karşıladı. Soyer’e İzmir CHP İl Başkanı Deniz Yücel de eşlik etti. 2 Haziran’da yerel seçimlerin tekrarlanacağı ilçede halkla sohbet eden Soyer, daha sonra iftar sofrasına oturdu.Yemeğin ardından kalabalığa seslenen Başkan Soyer, Ege Bölgesi’nin en bereketli topraklara sahip olduğunu vurguladı, Türkiye’de yanlış tarım politikaları uygulandığını belirtti.

Haberin Devamı

İzmir modelini gösterdi

Başkan Soyer, “Biz yerelde tarımı ileriye götürebiliriz. Nereden biliyorum, Seferihisar’dan biliyorum, İzmir’den biliyorum” dedi. Dünyada en kaliteli kirazların yetiştiği yerlerden birinin Honaz olduğunu belirten Büyükşehir Başkanı, “Yüksel Başkan seçildiğinde, Honaz, İzmir’in bir ilçesi gibi olacak. Nasıl Seferihisar’da mandalinayı bir dünya markası yaptıysak, Honaz’ın kirazını da dünya markası yapacağız. Honazlı üretici kardeşim bilsin ki ürettiği kiraz asla elinde kalmayacak. Gerekirse İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz satın alacağız” diye konuştu.

11 sosyal tesis

Cumhur İttifakı AK Parti Honaz Belediye Başkan adayı Turgut Devecioğlu da, 11 mahallede hayata geçirecekleri çok amaçlı sosyal tesis projesini anlattı. Honaz’ın her türlü ihtiyacına yanıt vermek için insan odaklı çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Devecioğlu, “Akbaş, Aşağıdağdere, Aydınlar, Dereçiftlik, Emirazizli, Karaçay, Karateke, Menteşe, Sapaca, Yokuşbaşı ve Yukarıdağdere mahallelerimizde yapacağımız tesisler, düğün, mevlüt, sünnet ihtiyacını karşılayacak. Çiftçilerimiz ürünlerini de satabilecek” dedi.