Ege İda Ultra Maratonu Kazdağları’nda yapıldı

İda Ultra Maratonu Kazdağları’nda yapıldı

13.12.2017 - 06:03 | Son Güncellenme:

Öngen Country Hotel ve Ramada Resort Kazdağları Thermal&Spa sponsorluğunda, ultra kış maratonu düzenlendi. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yağız Öngen, Kazdağları’nın tanınması için desteklerinin süreceğini belirtti

İda Ultra Maratonu Kazdağları’nda yapıldı

17 yıldır turizm sektörünün içinde olan Öngen Turizm İnşaat Pazarlama Limited Şirketi ile dünyanın en büyük otel grubu Wyndham Hotel Group işbirliğinden ortaya çıkan, Kuzey Ege’nin ve Balıkesir’in ilk ve tek zincir oteli Ramada Resort Kazdağları Thermal&Spa sponsorluğunda bu yıl 2’ncisi düzenlenen Türkiye’nin ilk ultra kış maratonu İda Ultra Maratonu; 8 ülkeden 500 koşucu ile tamamlandı. Ramada Resort Kazdağları Thermal&Spa ve Öngen Country Hotel sponsorluklarında gerçekleşen organizasyona, 2018 yılında 1000 koşucu gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

2 bin kişi geldi

Yeşilyurt Köyü’nde başlayan yarışta 3 ayrı etap bulunuyor; 14 km., 35 km. ve 94 km... 94 km. lideri, parkuru 10 buçuk saatte geçen senenin de birincisi Kemal Kukul oldu. Ramada Resort Kazdağları Oteli’nde gerçekleşen törende, ödülleri Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Ramada Resort Kazdağları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yağız Öngen verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yağız Öngen, “500 koşucu, aileleri ve izlemeye gelenlerle yaklaşık 2 bine yakın insan Kazdağları’na geldi. Bölgemizin tanınmasında çok ciddi katkı sağlayan bu organizasyona biz de destek verdik. Önümüzdeki senelerde bu sayı katlanarak gidecek. Kazdağları dünyanın en bol ikinci oksijenine sahip havası ile bu tarz uluslararası koşu organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya çok müsait” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Ege Bölgesi’nin, ‘En İyi Toplantı Oteli’

İda Ultra Maratonu Kazdağları’nda yapıldı

3 Nisan 2017’de 2 bin 100 kişinin katılımıyla gerçekleşen ‘Ace of Mice Ödül Töreni’nde, Ege Bölgesi En İyi Toplantı Oteli Ödülü’nü Ramada Resort Kazdağları Thermal&Spa aldı. 1. yaşını yeni dolduran otelin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yağız Öngen, “Bu, bizlere çok güzel bir doğum günü hediyesi oldu. Herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Törene İstanbul Vali Yardımcısı, Beşiktaş Belediye Başkanı, diğer protokol üyeleri, basın mensupları ve sektörün tüm temsilcileri katıldı.

Kazdağları, MICE üyelerine tanıtıldı

Ramada Resort Kazdağları Thermal&Spa sponsorluğunda, Uluslararası MICE Derneği ile birlikte MICE acentelerine yönelik 31 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kazdağları Turu’nda, İstanbul’dan 40’a yakın MICE çalışan acenta katıldı. Toplamda 46 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğin 2 gününde bölge tanıtımı ön planda tutuldu. Ramada Resort Kazdağları Thermal&Spa ve Öngen Country Hotel sponsorluklarında, bölgede safari, bölge bilgilendirmesi, müze ve söyleşi ile birlikte Kazdağları’nın tanıtımı yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öngen’in, Öngen Country Hotel’deki tarih ve mitolojisi büyük ilgi uyandırdı.

Haberin Devamı

Yönetim Kurlu Başkan Yardımcısı Yağız Öngen, “1. yılımızı birlikte kutladığımız tüm Mice Acenteci dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Turizmin üçte bir gelirine ulaşmış Mice sektörü ve bölge tanıtımı adına, bizler her zaman elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

‘İdealin öyküsü’

1995 yılında baba Av. Mehmet Öngen, 5 yıllık çalışmanın ardından 2000 yılında Öngen Country Hotel açmış. Mehmet Öngen, “Klasik bir Otel yapmadık bir idealin öyküsünü hayata geçirdik. Doğayı ve çevreyi koruyarak yatırım yapılabileceğinin hayaliydi bu. Eko turizminin öncüsü olan yapı ortaya koyduk” diye konuştu.

İLKLERİN OTELİ OLDU!

Ramada Resort Kazdağları Thermal&Spa dağ, deniz ve termalden oluşan üç turizm ürününün bir arada bulunduğu özel bir otel olarak konumlanıyor

Ramada, dünyanın en büyük otel zinciri Wyndham Worlwide Grubu’nun grubunun en yaygın ve saygın markasıdır. Wyndham, toplam 72 ülkede 7 bin 800 otel ile dünya konaklama sektöründe saygın bir lider olma özelliğini devam ettiriyor. Ramada Resort Kazdağları Thermal&Spa, Ramada’nın dünyadaki ilk termal markasıdır. Dağ, deniz ve termalden oluşan üç turizm ürününün bir arada bulunduğu dünyadaki tek noktada (Güre’de) bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Oksijeni bol

Organizasyonlara, iş toplantılarına, bölgenin tarihi, kültürel, deniz, dağ ve termalden faydalanıp; Ramada standartlarında hizmet verecek alt yapıya sahip tek otelidir. Aynı zamanda odalarında termal su bulunan uluslararası zincire bağlı tek otel olma özelliği de taşıyor.

Toplantı salonlarının tamamı Kazdağları ve Ege Denizi manzaralı, tüm donanıma sahip, minimum 5, maximum 300 kişi kapasitelidir. Aynı zamanda alan büyüklüğü ve konumu sayesinde alternatif çok fazla etkinliğe, eğitim aktivitelerine de müsait... Dünyada havadaki oksijen bolluğu bakımından ikinci olan Kazdağları’nın eteklerinde olan otel, aynı zamanda denize de sadece 2 km. mesafede yer alıyor. 20’si suit 121 odalı, 5 yıldızlı, 400 yatak kapasitesine sahip otel, 27 dönüm arazi üzerine kurulu. Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Öngen, “Ramada Resort Kazdağları Thermal&Spa, konaklama ve turizmin tüm olanaklarını sunabilecek tüm imkânlarına sahip” diye konuştu.

Haberin Devamı

İda Ultra Maratonu Kazdağları’nda yapıldı

Organik sebze ve meyve Eko Garden’da yetişiyor

Ramada Resort Kazdağları Thermal&Spa Oteli’nde, koyun ve keçilerden oluşan çiftlik, 50’ye yakın tavuğun bulunduğu kümes ve 3 dönüm büyüklüğünde organik bahçe yapıldı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yağız Öngen, “Bahçemizde sebze ve meyeler; Kazdağları’nın uzak köylerinde, genetiği bozulmamış ve halen geleneksel doğal yollarla üretilen tohumlardan elde ettiğimiz fidelerden yetiştirilmiştir. Üretimin bütün süreçlerinde kimyasal gübre ve ilaç kullanmıyoruz” dedi.
Öngen, mutfakta pişirilen sebze ve meyvelerinin de çoğunun Eko Garden’dan geldiğini belirtti, “Yumurtaları da yerli köy tavuklarımızdan topluyoruz” şeklinde konuştu.

İkinci kuşak işin başında

Kaçtığınıza değecek bir yerdir Kazdağları ve Yeşilyurt Köyü. Kazdağı Otelleri içinde tasarımı, konumu ve içeriği ile farklı bir yere sahip bulunan Öngen Country Hotel, Kazdağları’nda tatil düşlediğinizde, sizi yanıltmayacak bir adrestir. Şimdi ikinci kuşak işin başında. Mehmet Bey’in oğlu Yağız Öngen, Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme mezunu. Genç, dinamik, başarılı ve heyecanlı...

İda Ultra Maratonu Kazdağları’nda yapıldı