Ege IF Wedding İzmir’de ‘Şölen’ yaşanacak!

IF Wedding İzmir’de ‘Şölen’ yaşanacak!

21.12.2017 - 06:23 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından 16-19 Ocak 2018 tarihlerinde fuarizmir’de 12. kez organize edilecek olan IF Wedding Fashion İzmir Fuarı kapsamında, bu yıl 9’uncusu düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’na başvurular 13 Aralık tarihinde sona erdi.

IF Wedding İzmir’de ‘Şölen’ yaşanacak

Genç tasarımcıların büyük ilgi gösterdiği yarışmada, 121 tasarımcının 363 eseri yarıştı.

Haberin Devamı

15 tasarım finalde

Yarışmaya, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden tasarımcılar katıldı. Geçtiğimiz dönem ‘Zamansız’ adlı temayla düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’nda, bu yıl ‘Şölen’ olarak belirlenen temaya uygun modeller üretildi.

15 tasarımının yarışacağı final defilesi, 12. IF Wedding Fashion İzmir’in açılış günü 16 Ocak’ta yapılacak. İlk 15’e kalan finalistlerin tasarımları, gelinliğe dönüştürülecek. Dereceye girenlere ödül olarak 10 bin TL, 7 bin 500 TL ve 5 bin TL verilecek.

Ayrıca birinci olan yarışmacı, IF Wedding Fashion İzmir 2019 performans defilesini yapmaya hak kazanacak.

Tecrübeli isimler

Yarışmanın, ön eleme jürisinde; Jüri Başkanı Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Başkan Yardımcısı Onur Işık, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Ender Yazgan Bulgun, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Nesrin Önlü, Mimar Sinan Güzel Sanatlar’dan Kemal Can, Modacı Emre Erdemoğlu, Erol Albayrak ve Öner Evez, Blogger Selin Çetinkaya ve Tasarımcı Dilek Süslüer yer aldı.