Ege İki bayram bir arada

İki bayram bir arada

24.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde, Kurban Bayramı tatilinde üç hastaya böbrek, iki hastaya da karaciğer nakli yapıldı. Hastaların sağlık durumlarının iyiye gittiği vurgulandı

İki bayram bir arada

Ege Üniversitesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde, bayram tatilinde, İzmir ve Denizli’de beyin ölümü gerçekleşen 3 kişinin bağışlanan organlarının nakledilmesiyle 5 hasta hayata bağlandı. İzmir’de özel hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 47 yaşındaki erkek donörün ailesi tarafından bağışlanan organlarından karaciğeri ve 2 böbreği, organ nakli bekleyen 3 hastaya hayat oldu. Karaciğer 5 yıldır karaciğer sirozu tanısıyla tedavi gören Aynur Derici’ye (47), böbrekler ise 19 yıldır diyaliz hastası olan Hatice Çakırsu (61) ve 9 yıldır diyaliz hastası olan Ayşegül Çevik’e (42) nakledildi. Yine İzmir’deki özel hastanede yaşamını yitiren 68 yaşındaki erkek donörün bağışlanan organlarından karaciğeri, acil nakil ihtiyacı olan İsmail Mucık’ı (59) hayata bağladı. Denizli’de beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden 49 yaşındaki kadın donörün böbreği ise 11 yıldır diyaliz hastası olan Meryem Tokkaş’a (41) nakledildi.

Haberin Devamı

Karaciğer nakillerini Prof. Dr. Murat Zeytunlu ve Doç. Dr. Ömer Ünalp, böbrek nakillerini de Doç. Dr. Taylan Özgür Sezer ve ekipleri gerçekleştirdi. Kadavradan alınan nakillerle gerçekleştirilen operasyonlarda hastaların sağlık durumlarının her geçen gün iyiye gittiği belirtildi.

İki bayram bir arada

Yurtdışına hizmet verecek

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kutsal Turhan, “Merkezimiz yılda yaklaşık 100 nakil yapıyor. Yakın gelecekte hem eğitim hem de hizmet anlamında ülkemizin ihtiyacını karşılar konumuna geleceğiz; çıtayı yükselterek yurtdışı hastalara da hizmet verebilecek donanıma ulaşacağız” dedi. Karaciğer Nakil sorumlusu Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Zeytunlu da “Organ naklinde tatil, mesai, bayram hiçbir sınırlama olmadan sadece nakil ve hastanın sağlığına odaklanmış bir ekibiz” diye konuştu. Böbrek Nakli Sorumlusu Doç. Dr. Taylan Özgür Sezer de nakillerin başarılı geçtiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak da, hastanenin organ naklinde referans merkez olduğunu vurguladı, “Kurban Bayramı’nda bizlere ve hastalarımıza bir bayram sevinci daha yaşattıkları için görev alan tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.