Ege İki güzel haber

İki güzel haber

21.11.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 bin İZENERJİ personeline 24 bin lira promosyon ödeyecek. İZFAŞ’ta da toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İki güzel haber

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZENERJİ’de çalışan personelin maaş ve diğer her türlü ödemelerinin banka aracılığıyla yapılmasına ilişkin 3 yıllık sözleşmeyi imzaladı. İZFAŞ’ta da toplu sözleşme sevinci yaşandı. Başkan Soyer, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi kapsamındaki İşçi Buluşması ile eş zamanlı olarak işçileri sevindiren protokole imza attı. 11 bin İZENERJİ personelini ilgilen ‘Maaş Ödeme Protokolü’nde en yüksek teklifi veren İş Bankası ile sözleşme yapıldı. Kişi başı 24 bin lira promosyon ödeneceğini belirten Başkan Soyer, “Promosyon işçinin hakkıdır” diye konuştu. Törende, İZFAŞ’ın toplu sözleşme sevinci de yaşandı. Maaşlara yüzde 73 oranında zam yapıldı, en düşük maaş 12 bin 164 lira oldu.

Haberin Devamı

‘Dayanışmaya ihtiyacımız var’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi’nin düzenlediği Umut ve Dayanışma Yemeği’ne katıldı. Sosyal demokrasiyi yaymak için vicdan, cesaret ve dayanışmaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Başkan Soyer, “Buna muktediriz. İnanıyorum ki sadece İzmir için değil, Türkiye ve dünyanın tamamı için de buradan baş verecek dayanışma başakları olağanüstü bir bereketli sosyal demokrasi iklimi yaratacak” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da, İzmirlilerin Başkan Soyer’den memnun olduğunu söyledi. Şube Başkanı Cengiz Onur ise, “Korkularımızı değil, hayallerimiz ve umudumuzu büyüteceğiz” diye konuştu.

25 Kasım için 5 günlük program

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında beş günlük program hazırladı. Şiddete karşı mücadele etmek hedefiyle 21-23 Kasım günlerinde Yaşar Üniversitesi Cep Sineması’nda film gösterimleri ve söyleşi yapılacak. Anahtar Kadın Tiyatro Topluluğu, 22 Kasım Salı günü Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde “Kadın Hikâyeleri” adlı oyunu sahneleyecek. Saat Kulesi, turuncuya bürünecek. Süslü Kadınlar, 25 Kasım’da pedallayacak.

Dönüşüm hızlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Ege Mahallesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracak önemli bir karar çıktı. Büyükşehir Belediyesi, bölgede yer alan taşınmazların üzerindeki ipoteklerden feragat edecek.