Ege ‘İki yılda ekonomik hedefimize ulaştık’

‘İki yılda ekonomik hedefimize ulaştık’

01.03.2021 - 00:02 | Son Güncellenme:

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, görev süresinde geçen iki yıla yakın süreci parti yöneticilerine anlattı.

‘İki yılda ekonomik hedefimize ulaştık’

 

Başkan Arda’nın Gaziemir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdiği hizmet değerlendirme toplantısına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da katıldı.

Haberin Devamı

‘Oy oranı da arttı’

Göreve gelir gelmez ilk hedeflerinin tasarruf, kamulaştırma ve kamusal alanları genişletme olduğunu vurgulayan Başkan Arda, bu kapsamda temizlik araçlarını belediye bünyesine geçirdiklerini, 19 yeni araç satın aldıklarını, bu uygulama ile her ay belediyeye 440 bin lira tasarruf sağladıklarını da vurguladı.

Ne personele ne de piyasaya vadesi geçmiş bir kuruş borcu kalmadığını belirten Başkan Arda, “2 milyon 800 bin liraya da tarihi bir evi kamulaştırdık. Bu şekilde ilk yılımızda 10 milyon liralık yatırım yapmış olduk. İki yılda ekonomik olarak hedefimize ulaştık. Seçimlerde aldığımız yüzde 57.09’luk oy oranını artırdığımızı da gördük” dedi. Yoksulluğu yönetmek değil, yoksulluğu yok etmek için çaba sarf ettiklerini kaydeden Başkan Arda, Sosyal Marketten yararlanan ihtiyaç sahibi aile sayısını 521’e çıkardıklarını, bu sayıyı yıl sonuna kadar bin kişiye çıkartacaklarını da kaydetti.