Ege İkinci İktisat Kongresi Türkiye’ye ışık tutacak

İkinci İktisat Kongresi Türkiye’ye ışık tutacak

13.12.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şubat 2023’te “Geleceğin Türkiyesi’ni inşa ediyoruz” sloganıyla 100 yıl sonra yeniden İzmir’de düzenlenecek İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için oluşturulan Yüksek İstişare Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ev sahipliğinde ilk toplantısını yaptı.

İkinci İktisat Kongresi Türkiye’ye ışık tutacak

Başkan Soyer, “Cumhuriyet’in kuruluşunun en temel köşe taşlarından biri İzmir İktisat Kongresi’dir. Biz de bugün çok katmanlı küresel krizlerin etkisiyle içeride yaşanan siyasal, finansal ve sosyal sorunlarla mücadele etmek için gelecek dönemin iktisat politikalarını tartışmak ve buradan ışık tutmak istedik” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’in tarih boyunca ilklere imza attığını belirten Başkan Soyer, “İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ile yapmak istediğimiz en temel işlerden biri birbirimizi duyup dinleme, anlamaya çalışma hasretimizi yeniden hatırlamak. Çünkü bunu kaybettiğimizi görüyoruz. Birbirimizi duyup dinlemeye başladığımız andan itibaren tekrar zenginleştiğimizi ve engelleri aşmaya başladığımızı görüyoruz. Bu tarihsel bir fırsat ve tarihsel bir sorumluluk. Ve geleceğe bırakacağımız ortak iz” diye konuştu.