Ege İkiye bölündüler

İkiye bölündüler

06.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İkiye bölündüler

Kurultay delegelerinden, milletvekili aday adayı olan, ancak listeye yazılmayan Bornova eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ile yine milletvekili aday adayı olan ancak, listeye giremeyen CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, olağanüstü kurultay yapılması için imza toplamaya başlayacaklarını açıkladı, toplumun değişim istediğini ve yerel seçimlerde başarılı olmak için bunun gerektiğini belirtti. CHP’nin İzmir’deki 52 kurultay delegesinden bazıları da görüşlerini açıkladı.

Haberin Devamı

Destekleyenler

Ödemiş eski İlçe Başkanı Mehmet Birlik, “Ödemiş’ten başladım, Ankara’ya kadar Kılıçdaroğlu’nu destekledim. Ama bu iş böyle gitmiyor. Kurultay için imza toplarlarsa ben de imza veririm” dedi. CHP Foça eski İlçe Başkanı Günal Biçer de, “Böyle bir durumda ilçe başkanımdan danışma kurulu toplantısı yapmasını isteyeceğim. Bu toplantıda çıkan karara göre yol haritamızı belirleyeceğiz” şeklinde konuştu. İsmet Korkmaz da imza vereceğini belirtti.

Karşı çıkanlar

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, “Bu durum selde kütük kapmaya benzer. İl Başkanı gerekli açıklamayı yaptı. MYK ne karar alacak ona bakmak lazım. İlçe başkanı olarak partimizi hiçbir zaman basında tartışmam. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. İlçe olarak yerel seçim çalışmalarına başladık” dedi. CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak da, “Eğer bir kurultay olacaksa, bunu çok uzatmadan, kırıp dökmeden yapmak lazım. Bana göre şimdi zamanı değil. Yerel seçimler var. Bence imza toplamaya gerek yok” diye konuştu. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat ve CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pal ise imza vermeyi düşünmediklerini ve olağanüstü kutultay kararını doğru bulmadıklarını açıkladı. -UMUT KARAKOYUN DHA