Ege İlanla gelen istifa krizi

İlanla gelen istifa krizi

06.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Önceki gün, herhangi bir somut adım atılamamasından dolayı Divan Kurulu tarafından toplantıya çağrılan Karşıyaka Başkanı Cihan Büyükoral’ın, suçlamalara gazete ilanıyla cevap vermesi, hem yönetimde hem de camiada depreme neden oldu

İlanla gelen istifa krizi


Karşıyaka’da göreve gelmesinin üzerinden bir ayı aşkın süre geçmesine rağmen sponsor sorununu çözemediği ve transferde somut adımlar atamadığı için eleştirilen Başkan Cihan Büyükoral’ın suçlamalara gazete ilanıyla cevap vermesi, hem yönetimde hem de camiada deprem etkisi yarattı. Büyükoral, “Şeffaflık adına ilan verdim” diyerek şöyle konuştu: “Demeç verirken yönetimi bilgilendirmek zorunda değilim. Biz değişim için geldik. Camianın yüzde 80’i yanımızda. Herşeyin bilinmesini istedim. Bazı kesimlerin istediği gibi aceleci davranırsak geçmişte olduğu gibi hataya düşeriz. Eleştirilen transferde 10 gün geciksek sorun olmaz. Ayrıca Süper Lig ekiplerinin kamplarından boşa çıkacak isimleri de beklediğimiz için aceleci davranmıyoruz.”

Haberin Devamı


Yöneticiler beklemede
Kendilerinden habersiz ilan verilmesine tepki gösteren yöneticilerden Onur Güner ve Selami Gönülkırmaz’ın istifa ettikleri öğrenilirken, Basketbol Şube Başkanı Mutlu Altuğ ile Şekip İriboz, Uluğ Atasoy, Volkan Sintaç, Umut Demir ve bazı yöneticilerin istifalarının cebinde olduğu bildirildi.

Çalışkan: Amaçları gündemi değiştirmek

Başkan Cihan Büyükoral’ın gazetelere verdiği ilanın ardından uzun süren suskunluğunu bozan eski Başkan Hüseyin Çalışkan, “Gündem değiştirmek için kulübü tartışma ortamına sokmaya çalışmak doğru değil. Ben başkanlığım dönemimdeki sportif başarısızlığı kabullendim. Ancak camia mevcut yönetimden kavga değil, icraat bekliyor. Ne yazık ki ortada para-sponsor yok. Bunlar tartışmaya gelmişler” diye konuştu.