Ege İlham verdiler

İlham verdiler

26.04.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi’nde “CALİPER-Cinsiyet Eşitliği için Araştırma ve Yenilikçilik” başlıklı proje kapsamında “İnovasyonda Kadın” etkinliği düzenlendi.

İlham verdiler

Etkinliğe, Yaşar Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili İdil Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, akademisyenler, lise öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Ödüllü başarılı kadın araştırmacı ve girişimciler Dermis Pharma kurucuları Prof. Dr. Kevser Özgen Özer, Doç. Dr. Evren Homan Gökçe ile Doç. Dr. Sakine Tuncay Tanrıverdi, B-PREG Kompozit Kurucusu Dr. Burcu Karaca Uğural ve FieldTech Mühendislik Kurucusu Mimar Selin Küçük, lise öğrencilerine kariyer yolculuklarında yol gösterecek sunumlar yapıp başarı öykülerini paylaştı. Başarılı isimler, “Yeter ki bıkmadan, pes etmeden hayallerinizin peşinden gidin. Başaramayacağınız bir şey yok” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Kuruluştann bu yana kadın-erkek eşitliğine önem veren bir kurum olduklarını vurgulayan Yiğitbaşı, “Yaşar Topluluğu’nda Ar-Ge ve inovasyon ile mühendislik alanlarında görev yapan çalışanlar içinde kadın oranı Türkiye ortalamasının üzerinde” dedi.

Yiğitbaşı’ndan öneriler

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Yiğitbaşı, “Bilime, teknolojiye, dijitalleşmeye odaklanılan bir dönemde yaşıyoruz. Çeşitli branşları yakından tanımanızı, mümkün olduğu kadar staj imkanlarını değerlendirmenizi, öğrenmeye her zaman açık olmanızı ve STK’lara erken yaşta katılmanızı tavsiye ediyorum” diye konuştu. Rektör Prof. Dinçer de, “Günümüzde kadınların, sosyal, ekonomik ve politik alanlardaki katkılarına her zamankinden fazla ihtiyaç duyuyoruz. Bu etkinlikle kadınların inovasyondaki yerini vurgulamayı amaçladık” dedi.