Ege İlk 100 gününde herkesi sevindirdi

İlk 100 gününde herkesi sevindirdi

17.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

İlk 100 gününde herkesi sevindirdi

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, her gün 10 bin adım atarak kentin her noktasını karış karış dolaştı, sorunları dinledi ve hemen harekete geçti, “Bu şehirde daha çok işler başaracağız. Konak’ı birlikte hızla kalkındıracağız” dedi

Haberin Devamı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 100 günlük hizmet süresini doldurdu. “Birlikte Konak” sloganıyla başlattığı seçim kampanyasında her gün 10 bin adım atarak, Konak’ı nokta nokta dolaşıp kentin hızla çözülmesi gereken sorunlarını dinleyen Başkan Batur, hemen harekete geçerek ilk 100 gününde yüz güldüren icraatlara imza attı. Kentin tüm paydaşlarını makamında ağırlayarak, şehrin sorunlarına ilişkin yol haritasını çıkaran Başkan Batur, daha sonra hızla saha çalışmalarına başladı ve kenti adım adım dolaşmaya devam etti. Belediyenin yürüttüğü projeleri yerinde inceleyen, muhtarlarla görüşerek mahallelerin nabzını tutan Başkan Batur, şunları kaydetti:

‘Birlikte Konak’

“Üzerinde adımladığımız topraklar nice medeniyete ev sahipliği yapmış, şehrimize can katmış kadim topraklardır. Bu bilinçle Konak’ı, onun eşsiz tarihinden de aldığımız güçle daha güzel bir yere taşımak için canla başla çalışıyoruz” dedi. İlk 100 günün bir anlamda dinleme ve anlama dönemi gibi düşünülmesini isteyen Batur, “Çünkü biz bu şehirde daha çok işler başaracağız. Çok işimiz var. Konak hızla kalkınacak ve bu kalkınma bu şehirde bizimle hayatı paylaşan tüm hemşehrilerimize yansıyacak.”

Haberin Devamı

YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Başkan Batur’un ilk 100 gününde belediyeye yeni birimler eklendi. Esnaf masası, engelliler, sivil toplum kuruluşları ve hemşehri dernekleri birimleri belediye meclisten onay aldı. Uyuşturucuyla mücadele için kapsamlı bir program başlatıldı ve bir merkez kurulması için gerekli tüm adımlar atıldı. Temizlik seferberliği başlatıldı, Zeytinlik Mahallesi’ne doğalgaz müjdesi geldi. Konak Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı işbirliğiyle işletilecek Konak Belediyesi Engelli Danışma-Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi için çalışmalar başladı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı yeniden gözde mekân haline getirecek ‘Birlikte Kemeraltı’ projesi başlatıldı. Kahramanlar’a yeni pazaryeri müjdesi verildi. Yerinde dönüşüm çalışmaları başladı.