Ege İlk gündem deprem!

İlk gündem deprem!

26.11.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

Ege Koop Danışma Kurulu, alanlarında uzman isimlerle güçlendi. Genel Başkan Hüseyin Aslan, “Kentte depreme hazırlık seviyesinin artırılması için çaba göstereceğiz” dedi.

İlk gündem deprem

Kuruluşunun 40’ıncı yılını kutlamaya hazırlanan Ege Koop’ta, alanlarında uzman isimlerden oluşan Danışma Kurulu, yeni çalışma döneminin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gazeteci-yazar Öcal Uluç’un başkanlığa seçildiği Danışma Kurulu’nun çalışmaları hakkında bilgi veren Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, depremin yeni dönemde gündemlerindeki ilk ve en öncelikli konu başlığı olacağını belirtti. Anadolu coğrafyasının gördüğü en şiddetli depremlerin 6 Şubat 2023 günü birkaç saat arayla yaşandığını ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olduğunu kaydeden Aslan, “Deprem riski en yüksek kentlerin başında gelen İzmir’in depreme hazırlık seviyesinin artırılması için her türlü çabayı gösterecek, merkezi ve yerel kamu otoritelerine yapıcı ve uygulanabilir önerilerimizi sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

Sözbilir de kurulda

Deprem konusunda Türkiye’nin en saygın akademisyenleri arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir’in Ege Koop Danışma Kurulu’nda yer aldığını dile getiren Aslan, şunları söyledi: “Ege Koop olarak 40 yılda 30 bin konutu İzmir’e kazandırdık ve bu konutlarda yaşayan 120 binin üzerinde vatandaşımız yastığına başını koyarken, kendisinin ve ailesinin canına zarar geleceği korkusu yaşamıyor. 40 yıl önce, o günlerin teknolojisi ve inşaat teknikleri ile ürettiğimiz konutlar sapasağlam ayakta duruyor. İzmir’de konut stoğunun yüzde 60’ının deprem güvenli olmadığını biliyoruz. Birinci derecede riskli kentler arasında yer alan kentte merkezi ve yerel yönetimlerin el ele vererek, kaybedilecek tek bir saatimiz olmadığını bilerek, somut projeler üzerinde çalışmaları gerekiyor. Tüm karar vericilere eşit uzaklıkta durarak, samimi, bilimsel ve uygulanabilir önerilerimizi kamuoyumuzla paylaşacağız.”