Ege İlk ifade Başkan’dan

İlk ifade Başkan’dan

12.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

3 Nisan’da başlayacak ve 9 gün sürecek duruşmalarda mahkeme heyeti, önce savcının “suç örgütünün 1 numarası” olmakla suçladığı Kocaoğlu’nu dinleyecek

İlk ifade Başkan’dan

Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon sonrası Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Birol Çengil tarafından hazırlandıktan sonra mahkemece kabul edilen iddianamenin yankıları devam ederken, duruşma tarihleri de belli oldu. 3 Nisan’da iddianamenin okunmasının ardından tutuklu ve tutuksuz yargılanan toplam 130 kişi için adres tespitleri yapılacak. Mahkeme heyeti, 3 Nisan’da başlayacak duruşmalarda önce, “suç örgütünün bir numarası” iddiasıyla yargılanacak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu dinleyecek.

İddianamedeki numara sırası
Kocaoğlu’nun ardından, iddianamede adı geçen ve üst sıralarda yer alan tutuklulardan başlanacak. Daha sonra tutuklu bulunan isimler sırasıyla hakim karşısına çıkacak. İddianamede adı geçen isimler konumu, yeri ve özelliğine göre sırasıyla değerlendirilecek. Mahkeme duruşmanın ilkini 3 Nisan Çarşamba olarak tespit ederken, davanın diğer duruşmalarını da 4-5-6 Nisan ve 9-10-11-12 ve 13 Nisan tarihlerinde sırasıyla gerçekleştirecek olarak tespit etmişti.

Haberin Devamı

Cumartesi eylemleri sürüyor

Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamındaki tutuklamalar ve ardından mahkemece kabul edilen iddianame, beşinci eylemle protesto edildi. Makamından çıkıp destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun da katıldığı, parmaklıklar ardından gerçekleştirilen eylemde, tutukluların serbest bırakılması istendi, güvercinler uçuruldu.

Demir savunacak
Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen mayıs ve kasım aylarındaki operasyonlardan sonra belirlenen hukuk stratejisi değiştirildi. Alanında uzman hukukçuların destek verdiği, siyasi isimlerin de bizzat girdiği savunmaların ardından sistem değişikliğine gidildi. Her tutuklu ve tutuksuz yargılanan kendi avukatına bizzat vekalet verecek. Aziz Kocaoğlu’nu, İzmir Baro Başkan Yardımcısı Ercan Demir savunacak.