Ege İlk oruçlar açıldı

İlk oruçlar açıldı

08.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Denizli Büyükşehir, Kuşadası ve Menderes belediyeleri, Ramazan’ın ilk gününde kurdukları iftar sofralarıyla binlerce kişiyi ağırladı. Sofralarda birlik, barış ve dostluk mesajları verildi.

İlk oruçlar açıldı

Ege’nin çeşitli yerlerinde kurulan iftar çadırı geleneği devam etti, her yıl Ramazan’ın ilk günü kurulan çadırlarda binlerce vatandaş oruçlarını açtı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ulu Camii yanındaki iftar çadırı ramazanın ilk günü misafirlerini ağırlamaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yemek dağıtımı yaptı, her gün 5 bin kişiyi konuk edecek iftar çadırında vatandaşlarla birlikte dua edip orucunu açtı. Başkan Zolan, her yıl kurdukları iftar çadırında verilen yemeğin her gün bir hayırsever ya da sivil toplum kuruluşunun karşıladığını belirtti.

Haberin Devamı

‘Küslükler son bulsun’

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de, Ramazan ayının ilk gününde Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenledikleri, iftar yemeğinde 1600 vatandaşla bir araya geldi. Ramazan ayının tüm dünyada huzur ve barışa vesile olmasını dileyen Başkan Günel, “Ramazan ayında küslüklerin son bulmasını, barışın ve dostluğun sağlanmasını diliyorum” diye konuştu. Menderes Belediyesi de, bir ay sürecek iftar sofralarının ilkini düzenledi. Bin kişinin bir araya geldiği iftara katılan Başkan Mustafa Kayalar, birlik ve beraberlik mesajı verdi, “19 Mayıs Stadımız önünde kuracağımız sofralara tüm halkımızı bekliyoruz” ifadesini kullandı.