Ege ‘İller Bankası’ndan gelen pay artmalı’

‘İller Bankası’ndan gelen pay artmalı’

03.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İzmir’de, Konak Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ilk birleşiminde önerge krizi yaşandı.

‘İller Bankası’ndan gelen pay artmalı’

İzmir’de, Konak Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ilk birleşiminde önerge krizi yaşandı. AK Partili Meclis üyesi Nurullah Arık, esnafa vergi indirimi uygulanması konusunda önerge verdi. Belediye Başkanı Abdül Batur, ülke genelinde ekonomik sorunların yaşandığını, uzun bir süredir belediyeye inşaat ruhsatı almak için başvurunun yapılmadığını ifade etti, “Belediyenin İller Bankası’ndan aldığı pay, 3 aydır kesintiye uğrayarak bütçeye ekleniyor. İller Bankası payında yüzde 40 oranında bir artış olursa, o zaman bir indirim yaparız. Ama şu anda ayağımızı yorgana göre uzatmak zorundayız” dedi.

Haberin Devamı

‘Tedbir almak zorundayız’

Belediyenin yatırım yapmak zorunda olduğunu, bunun yanı sıra çalışanların maaşlarının bulunduğunu ve ileriye dönük projelerin olduğunu kaydeden Başkan Batur, “Bu arada, belediyelerin görev sorumluluğu artıyor. Son 3 aydır, inşaat ruhsatına müracaat yok. Şuanda her sektörde sıkıntı var. Öte yandan belediyenin görevleri arttığı halde, gelirleri hep azaldı. Kendi mücadelesini kendi yapar hale geldi. O nedenle bu önergeyi geri çevirdik. Belediye zor durumda değil ama ileriye dönük tedbir almak zorundayız” dedi.

‘İdeallerine biz sahip çıkacağız’

İzmir Narlıdere’de, 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Şenlikleri’ne katılmak için gittikleri Sivas’taki Madımak Oteli’nin yakılması sonucu yaşamını yitirenler, ölümlerinin 26. yıldönümünde anıldı. Alevi Bektaşi Kültürü’nü Tanıtma Derneği ve Narlıdere Demokrasi Platformu’nun düzenlediği etkinliğe, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de katıldı.
Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı’ndan Pir Sultan Abdal Parkı’na kadar yapılan yürüyüşe CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Alevi Bektaşi Kültürü’nü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Aslan, eski milletvekili Mustafa Moroğlu, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile yüzlerce Narlıdereli katıldı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Sivas katliamı, hepimiz için acı veren bir olaydır. Yaşamını yitirenler, nice yıllar anılmaya devam edecekler” dedi.