Ege İmar planlarında çokseslilik

İmar planlarında çokseslilik

30.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

İmar planlarında çokseslilik

Mimar ve mühendisler, sahadaki sorunları bildiklerini ve Büyükşehir Belediyesi’nin imar planı çalışmalarına dahil olmak istediklerini dile getirdi. Talebi memnuniyetle karşılayan İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “Ortak çalışmamız diğer kentlere de örnek olsun” dedi.

Haberin Devamı

Tüm Serbest Çalışan Plancı, Mimar ve Mühendisler Grubu, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Levent Bendeş’in öncülüğünde, yaşadıkları sorunları anlatmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile biraraya geldi. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin Danıştay tarafından iptal edilmesiyle İzmir’in plansız kaldığını söyleyen Bendeş, “İzmir’in de diğer büyükşehirler gibi kendi yönetmeliğini çıkarması şart. Ama bu yönetmelik hazırlanırken, sahadaki sorunları yakından bilen bizleri de dinlemenizi isteriz” dedi. İlçe belediyelerinin inşaatlar için firmalardan farklı belgeler istediğini sözlerine ekleyen Bendeş, bu durumun kargaşaya neden olduğunu vurguladı. Büyükşehir’in tüm ilçe belediyeleri için ortak bir mevzuat geliştirmesini istedi.

Haberin Devamı

Kentin anayasası

Başkan Tunç Soyer ise İzmir’in imar planlarına yönelik stratejik plan çalışmalarına bu hafta başladıklarını ve eylül ayına kadar tamamlanacağını belirtti, “İlgili birimlerle biraraya gelip planlarda nelerin olmasını istiyorsanız iletmenizi istiyorum. İmar Planları eğer bir kentin anayasası ise siz de bununla ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşın. Çoksesli bir stratejik plandan yanayım. Bu birlikteliği İzmir olarak sağlayıp diğer kentlere de örnek olmalıyız. Bunu biz başaramazsak başka hiç bir kent başaramaz” diye konuştu.

Danıştay’ın iptal ettiği Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin revize edilmesini beklerken, kentte imarla ilgili yasal boşluk yaşanmaması için iptal edilen maddelere yönelik yeni bir yönetmelik hazırladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Soyer, “Temmuzdan itibaren her ay belirleyeceğimiz gün ve saatlerde de sizlerle biraraya gelip atılması gereken adımları konuşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.