Ege İmece usulü lavanta hasadı

İmece usulü lavanta hasadı

30.07.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir’de dayanışmanın en güzel örneği bu kez eşinin ani vefatından dolayı tarlada lavantası kalan Buca Doğancılar Mahallesi muhtarı ve aynı zamanda lavanta üreticisi Nebahat Coşkun için atıldı.

İmece usulü lavanta hasadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, lavanta hasadının son günlerinde üretici eşini kalp krizi sonucu kaybeden Buca Doğancılar Mahalle Muhtarı Nebahat Coşkun için 122 kadın muhtarı bir araya getirdi. Kadın muhtarlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer’in de katıldığı imece usulü hasatta dayanışmanın örneğini sergiledi. 

Haberin Devamı

Dört yıldan beri üretici olduğunu ifade eden Muhtar Coşkun, “20 gün önce eşim vefat eti. Her şey ortada kaldı. Muhtarlıklar Masası bize destek olacağını söyledi. Benim arkamda Büyükşehir Belediyesi durdu. Bu desteği hayatım boyunca unutamam. Aile olduğumuzu bir kez daha bize gösterdiler” dedi. 

Aramızdan ayrılan Engin Coşkun’un üretici pazarlarına katılarak herkese örnek olduğunu, üretmekten hiç vazgeçmediğini ifade eden Neptün Soyer de, “Dayanışma mayalanma gibi. Çoğaltmak ve acımızı hafifletmek gerek. Biz de bugün hep birlikte bir arada olmak istedik. Hem Nebahat Hanım’ın acısını hafifletmek hem de tarlada hasadın kalmaması için İzmir dayanışmasını bir kez daha gösterdik” dedi. 

Hedef genç üretici

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sekiz yıl önce lavanta üretimini Seferihisar’da büyük bir heyecanla başlattığını söyleyen Neptün Soyer, “Turgut Köyü’nde başlayan hikayeyi İzmir’in diğer ilçelerine yayıyoruz. Buca Doğancılar, Kemalpaşa Yeni Kurudere ve Menemen Emiralem köylerinde lavanta üretiminden üreticilerimiz gelir elde ediyor. Yerel yönetimlerin, hükümetin, bakanlıkların aynı zamanda ürünleri pazarlaması için de yol gösterici olması gerek. Burada Başkan Soyer, S.S Ulamış Tarımsal Kalkınma Kooperatif binasını modern bir üretim tesisi haline getirdi. Tıbbi ve aromatik bitkileri işleyerek katma değerli kozmetik ürünlerine dönüştürecek Kozmetik Köy Tesisi, aynı zamanda agro turizm için örnek bir model olacak. Hedef biraz daha genç üreticiyi buraya çekmek” şeklinde konuştu.

Başkan Soyer’e teşekkür portresi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Menemen Ahıhıdır Muhtarı Hızır Algül’ü makamında ağırladı. Algül ve beraberindeki heyet, Başkan Soyer’e bölgede yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür etmek için özel hazırlanan portreyi hediye etti. Algül, “Ova yollarımız, diğer yollarımız, hepsi çok güzel oldu. Teşekkür ederiz. Bizi yücelttiniz. 40 yıldan beri böyle bir şey görmedik. İzmir, sizinle çok güzel oldu” dedi. Başkan Soyer de, teşekkür ederek mahallelerin sorunlarına hızlı çözüm üretmek üzere kurulan Acil Çözüm Ekipleri’nin de bölgede çalışacağını söyledi.