Ege İmza polemiği

İmza polemiği

27.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

İmza polemiği

CHP Konak eski İlçe Başkanı Şakir Başak, “Delegelere baskı kuruluyor” iddiasında bulundu. Bornova eski Başkanı Nevzat Kavalar karşı çıktı.

Haberin Devamı

OLAĞANÜSTÜ Kurultay tartışmalarında İzmir’de geçmişte ilçe başkanlığı yapan isimler karşı karşıya geldi. CHP Konak eski ilçe Başkanı Şakir Başak, imzaların yeterli sayıya ulaştığı yönünde yapılan açıklamaların algı yaratmaya yönelik olduğunu iddia etti, “Örgütün ruhsal durumu ile uğraşıyorlar. İmzan varsa açıklarsın. Bu kadar gündem yaratmanın, uzatmanın anlamı yok. Toplandıysa getir kardeşim. Bu işi yapanları tanıyorum, ‘Biz çok güçlüyüz. İmza vermeyenler, versin’ mesajı yayıyorlar. Partiye ve örgüte zarar veriyorlar” dedi. Başak, İzmir’de delegelere baskı olduğunu da savundu.

CHP Bornova eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da, “Kimseye zorlama yapmıyoruz. İzmir’de bir tane bile imza çeken yok. Bunların hepsi Genel Merkez tarafından uyduruluyor. Hoş olmayan şeyler yapıyorlar. İnsanları arayarak ‘İmza vermediyseniz vermeyin. İmza verdiyseniz geri çekin’ diyorlar” dedi, şöyle kouştu:

Haberin Devamı

“Bizim degelemiz özgür iradesi ile haraket eder. Noterden imza veren arkadaşlar sadece kurultay toplanması için veriyor. Daha sonra delege orada kime oy verirse versin.”