Ege İmzalar toplanıyor

İmzalar toplanıyor

17.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de CHP’li delegeler olağanüstü kurultay için ilk imzalarını verdi. Eski İl Başkanı A. Ali Güven, “Değişim artık kaçınılmaz” dedi.

İmzalar toplanıyor

İzmir’de olağanüstü kurultay isteyen CHP’li delegeler ilk imzalarını Bornova’da bulunan 4’üncü Noter’de verdi. CHP eski İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP Bornova eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ve CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hatice Tatlı, Bornova’da bulunan 4’üncü Noter’e giderek, olağanüstü kurultay için imzalarını verdi. Güven, seçim sonuçlarının ardından partide tartışmaların başladığını anımsattı, “Seçim sonuçlarından sonra hızlı bir şekilde bir değişim rüzgarı esmekte. Değişim talebi vardır” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de mutlaka değişimin olacağını söyleyen Güven, CHP’nin yeniden yapılanmak zorunda olduğunu savundu, şunları söyledi:

‘Direnç göstermeyin’

“Bunu yaparsak yerel seçimlerde başarılı olma şansımız var. İzmir’deki 22 ilçeyi 30 ilçe yapma şansımız olacaktır. İzmir delegasyonu olarak bu duyarlılıkla hareket ediyoruz. Seçeceğimiz genel başkanı bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmasını istiyoruz. Genel başkanımız 9 seçimdir seçime katılıyor. Maalesef partiyi iktidara taşıyamadı. Genel başkanımızı seviyoruz. Değerli bir büyüğümüz. Onursal genel başkanımız olsun istiyoruz.” CHP Bornova eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar da, 52 kurultay delegesinden 30’un üzerinde imza alacaklarını, 700’lere yakın imza toplanacağını ifade etti. Hatice Tatlı da direnç gösterilmemesi gerektiğini savundu.