Ege İmzasız bir mektup Ödemiş’i karıştırdı

İmzasız bir mektup Ödemiş’i karıştırdı

17.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

“Bekir Bey, Ödemiş Belediyesi babanın çiftliği değil” diye başlayan mektup ortalığı karıştırdı. Başkan Keskin ve CHP ilçe başkanı Öztürk, tepki gösterdi

İmzasız bir mektup Ödemiş’i karıştırdı

İzmir Ödemiş’te CHP’li Belediye Başkanı Bekir Keskin’in icraatlarını ağır bir dille eleştiren mektup ortalığı karıştırdı.
Gazetede yayımlanan imzasız mektuba tepki gösteren CHP İlçe Başkanı Emin Öztürk, “Bu iddiaları ortaya atanların CHP ile ilgisi olamaz. Eğer CHP’lilerin bir şikayeti varsa ilçe yönetimi var burada. Raporunu hazırlar. Bu olayı, CHP’nin güçlü olduğu bir ilçemizde partiye küçük duruma düşürmek için bir hareket olarak düşünüyoruz. CHP’ye karşı yapılan bu harekete CHP’liler inanmayacaktır. CHP’ye bir zarar vermeyecektir. CHP’li iddia edilen arkadaşlar önce isimlerini ortaya koyar. Eğer kendilerine güveniyorsa arkadaşlar akşam yapılacak toplantıya gelsin dertlerini anlatsınlar. Bu iddiaları ortaya atanlar ismini açıklayamayacaksa CHP’li değildir” dedi.

Nifak sokuluyor
Belediye Başkanı CHP’li Bekir Keskin ise “Ben CHP’nin belediye başkanıyım. 1989 yılından bu yana CHP’nin üyeliğini şerefle üzerimde taşıyorum. Burada da partimizin ilkeleri, inançları, tüzüğü ve programı doğrultusunda hizmet etmeye çalışıyorum. Bu mektubu, belediye başkanı, belediye yönetimi, belediye müdürleri ve çalışanları arasına nifak sokmaya çalışan bir girişim olarak algılıyoruz” diye konuştu.

MEKTUPTAN SATIRBAŞLARI
En altında “CHP Üyeleri H.C, M.K, H.A, C.Z, M.Ö, S.E, M.T, Ş.B, H.A, Y.A, A.K.” ibaresine yer verilen imzasız mektup şöyle:
“Bekir Bey, Ödemiş Belediyesi babanın çiftliği değil. Bozuk plak gibi aynı şeyleri söyleyip duruyorsun. Halkın cebindeki paraları alıp kimlere peşkeş çekiyorsunuz? Ahrandı çay bahçesi yaparak övündüğün yer Bizans mezarlığıdır, yüzlerce yatır bulunmaktadır. Marifetmiş gibi bunları tv’de anlatıyorsunuz.(...) Peynir suyu ve hayvan dışkısından elektrik üreteceğini her defa tv’lerde halkı kandırmaya çalışma. Bunu yapmak için milyonlarca dolar gerektiğini kendin de biliyorsun. Niye Ödemiş halkını kandırmaya çalışıyorsun?”

Pahalı benzine kontak kapatma
İzmir’deki Eylem Söylem Grubu’nun Başkanı ve Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) İzmir Temsilcisi Nur Şule Baylan, akaryakıt ürünlerine yapılan zammı protesto etmek için haftada iki gün “kontak açmama” eylemi yapacaklarını bildirdi. Baylan, hayvansever grupları ile bugün İzmir’den başlatacakları eyleme, diğer sivil toplum kuruluşlarının da destek vermesi için çağrıda bulunduklarını kaydetti. Baylan, “Pazartesi ve cuma günleri, ülke genelinde araçların kullanılmaması, akaryakıt tekellerine karşı tepkinin boyutunu ortaya koyacak” diye konuştu.