Ege İnadına Göztepe

İnadına Göztepe

30.12.2009 - 00:19 | Son Güncellenme:

Akhisar Belediye karşısında alınan beraberlikten sonra “Her şey bitti” denilen Göztepe, pes etmedi savaştı. Sarı kırmızılılar, Tepecik Bld. maçındaki son düdükten sonra çok istediği Play Off’u yakaladı

İnadına Göztepe

İkinci Lig 2. Grup’ta Yükselme Grubu’na adını yazdırıp Bank Asya 1. Ligi umutlarını artıran Göztepe, sancılı geçen Eleme Grubu maratonunda son anda mutlu sona ulaşmayı başardı.
Geçen yıl 3. Lig’de şampiyonluk kupasını havaya kaldıran sarı kırmızılı ekip, 2. Lig’de sezona 18 futbolcu yollayıp 15 transfer yaparak başladı. Kadrosunu Şadi ve Hüseyin gibi tanınmış futbolcularla takviye eden Göztepe, ilk maçlarda gol yollarındaki sıkıntıya bir türlü çözüm bulamadı. İlk haftada deplasmandaki Fethiye karşılaşması golsüz sonuçlanırken, maçtan çok yaşanan olaylar gündemi meşgul etti.

Taraftar isyan etti, Başaran gitti
Seyircisiz oynanan Turgutlu randevusu 1-1 biterken, üçüncü haftada alınan Alanya (1-0) yenilgisinin ardından Denizli Bld (2-1) ve Eyüp (1-0) engelleri kayıpsız geçildi. Sarıyer (0-1), Akhisar (0-0) ve K. Şeker (1-1) maçlarının ardından taraftarların tepkisine maruz kalan, takımı 3. Lig’de zafere taşıyan Teknik Direktör Akif Başaran görevinden istifa etti. Başkan İmam Altınbaş, Futbolcu İzleme Komitesi Teknik Sorumlusu Erol Azgın’a dümeni emanet etti. Azgın, 10 puanla 6. sırada devraldığı sarı-kırmızılı ekiple İstanbulspor (1-0) ve Eyüpspor (1-0) maçlarını kazandı.

En az gol yiyen takım oldu

Fethiye’nin (0-1) ardından Turgutlu’ya da (2-1) son dakikalarda yenilen Göz-Göz, 8 Kasım’daki o karşılaşmadan itibaren 8 maçtır mağlubiyeti unuttu. Son 8 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik alan Göztepe, Turgutlu’nun Akhisar’a takılmasıyla Yükselme Grubu’na çıktı.
Göz-Göz 20 maçta kalesinde gördüğü 14 golle, 2. Lig’deki 45 takım arasından 3. Grup’taki Ş. Urfa ve İskenderun ile birlikte en az gol yiyen takım oldu.
Sarı-kırmızılı ekip, Azgın döneminde 12 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyet aldı.
Kaptan Evren’den sonra (1572) en çok süre alan oyuncu olan Ferhat (1572), en çok gol atan (5) ve en çok kart gören (8 sarı, 1 kırmızı) futbolcu da oldu.

Haberin Devamı

Taraftara teşekkür
Göztepe Başkan Vekili Serdar Samur, Play-Off hedefine çok çalışarak ve inanarak ulaştıklarını söyledi. Sarı-kırmızılı ekibin başarısında büyük rol oynayan taraftarların yanı sıra İzmir spor kamuoyuna ve basına da teşekkür eden Samur, ara transferde eksik görülen mevkilere gerekli takviyelerin yapılacağını, çalışmaların büyük titizlik içinde sürdüğünü ifade etti. Samur, “Göztepe’nin hedefine ulaşması için ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi.

Mücadeleyi bırakmadık
Akif Başaran’dan dümeni ilk yarıdaki Konya Şekerspor maçından sonra alan, Göztepe’yi Yükselme Grubu’na taşımanın sevincini ve gururunu yaşayan Teknik Direktör Erol Azgın, inançlarını hiç kaybetmediklerini söyledi. “Bu camia en büyük başarıları hak ediyor” diyen Azgın, “Tökezlesek de mücadeleyi hiç bırakmadık, yıkılmadık. Çalışan, isteyen, vazgeçmeyen takım hedefine ulaştı. Şimdi Yükselme Grubu’ndaki 9 takım arasından zirve mücadelesi vereceğiz” dedi.

Yazarlar