Ege İnancın zaferi Menemenspor

İnancın zaferi Menemenspor

02.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Menemenspor, 27 yıllık tarihinde ilk kez 1. Lig’e adını yazdırdı. Son 2 sezonda şampiyonluğu kıl payı kaçıran ama bu kez işi şansa bırakmayan sarı lacivertlileri değerlendiren usta kalemlerimiz, “İnandılar, istediler ve başardılar” dedi

İnancın zaferi Menemenspor

Bülent Buda: Şampiyonluğu isteyenler, şampiyonluğa ulaşanlar tutkulu olanlardır. Onlar her koşulda yolculuğu sürdürürler, vazgeçmezler. Futbol aleminde başarıyı isteyen, vazgeçmeyen yöneticiler olmalı. Bu bağlamda Tahir Şahin, Menemen için şanstır. Sezon içinde yaşanan tüm gel gitlerde asla vazgeçmeyen bir başkan profili çizdi. Çok değerli, kaliteli Spor Toto 1. Lig’e ulaştılar. Bu aşamadan sonra oraya ulaşmak kadar orada tutunmakta önemlidir. Bu başarıda katkısı olan herkesi kutlarız. Yalnız bu aşamada alt yapıyı da ıskalamayalım. Bir şampiyonda oradan çıktı. Gol kralıyla birlikte. Yani diyeceğim o ki Menemen’de spor adına doğru işler yapılıyor. Farkına varılmalı. Duyarsız kalınmamalı.
Fatih Tanfer: Yıllardır süren şampiyonluk özlemi sona erdi. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. 2. Lig’in Menemenspor’unda bulunduğu Kırmızı Grup ile Beyaz Grup, son yılların en güçlü takımlarının olduğu bir ligdi. Menemenspor, bu müthiş yarışta Karagümrük, Tuzla, Manisa Büyükşehir Belediyespor, Şanlıurfa’yı geride bırakarak şampiyon oldu. Şimdi bu takımlar aralarından şampiyon çıkaracak ve Beyaz Grup’ta kuvvetle muhtemel Keçiörengücü şampiyon olursa, Kastamonu, Samsun, Sakarya ve Sarıyer Play Off oynayacaklar. Ve bu 8 güçlü takımdan biri çıkacak. Herhalde Menemen’in ne kadar büyük bir başarı elde ettiğini anlatabilmişimdir. Sabır, bilgi ile şampiyonluk hedefine ulaşırken başta Tahir Başkan’ın emekleri asla unutulamaz. Teknik Direktör Suat Kaya ve futbolcularıyla birlikte güçlü bir aile oluşturdular. Her zorluğa rağmen şampiyonluğu gerçekleştirdiler. Sabır ve sadakat başarının anahtar kelimeleriydi. Hoşgeldin Menemenspor. Menemen halkına da hayırlı olsun.
Mehmet Demirtaş: Öncelikle şunu ıskalamayalım, TFF 2. Lig gerçekten zor bir lig. Bu anlamda Menemenspor direkt bir üste çıkarak büyük başarı elde etti. Zorlu, dikenli yollardan geldiler. Birçok olumsuzluklarla boğuştular. Ancak başta Tahir Başkan olmak üzere, Suat hoca ve öğrencileri zafere odaklandılar ve şampiyonluğu anaların ak sütü gibi hak ederek kazandılar. Yıllardır Tahir Başkan’ın yaptıklarını yakından izliyorduk ve bu başarıların asla tesadüf olmadığını biliyoruz. Artık Menemen marka olma yolunda büyük bir adım attı. Önümüzdeki sezon TFF 1. Lig arenasında boy gösterecek. Şimdi her zamankinden daha fazla kenetlenip, Menemen’in tek takımı olan Menemenspor etrafında bütünleşilmeli.

Haberin Devamı

Naz Naz vazgeçmek yok

Bülent Buda: İki farkla öne geçip, kendi alanında rakiplerinin eşitliğe ulaşmalarına izin vermek. Üstüne bir de penaltı kaçırmak. Biz Play Off oynarız demenin başka bir yanı olmalı. Futbolcuların, zihinsel, fiziksel, hallerini bilemiyoruz. Onları izleyenler kaliteli, güçlü bir takım olduklarını dile getiriyorlar. Öyleyse bu takım Play Off’tan çıkar, çıkmalı da. Burda bütün mesele futbolcular o boyuta geçmeyi ne denli istiyorlar.
Fatih Tanfer: İnanılacak gibi değil. Haftalarca hiç bıkmadan ve usanmadan önce Hekimoğlu Trabzon’u ve Nevşehir BLD’yi takip etti. Ancak evinde Hekimoğlu Trabzon’a ve son olarak 2-0 öne geçtiği ardından 2 gol yiyerek ve uzatmalarda Görkem Bitin’in kaçırdığı penaltıyla şampiyonluğu kaçırdı. Futbolun içinde bunlarda var. Play Off’ta rakibi Ergene Velimeşe oluyor. Tekrar kendini toparlamalı, hayal kırıklıkları bir kenara bırakılıp, eksiklikler gözden geçirilip tekrar ayağa kalkılmalıdır.
Mehmet Demirtaş: Bu kadarı da olmaz! Gerçekten aklımız almıyor. Arkanızda dağ gibi şehriniz ve taraftarınız sizi destekleyen binlerce yürek. Sezon boyunca ortaya koyduğunuz büyük çaba emek... Keşke ah vah etmeseydik de şuan şampiyonluğunuzu konuşsaydık. Top sizde kendinizi Play Off’da affettirmemek için hiçbir sebebiniz yok. En azından kendi emeklerinizi yarıda bırakmayın.

Haberin Devamı

Şimdi sıra sende Manisa BŞB

Bülent Buda: İlk yılında 2. Lig’de Play Off’u bir başarı saymalıyız. Sezon içinde yalpalamalar, iniş çıkışlar, teknik adam değişiklikleri oldu. Futbol dünyamızda olağan gelişmelerdir bunlar. Bence, amaçlanan doğrultunun ilk bölümü hedeflendiği gibi tamamlandı. Şimdi çok önemli ikinci aşama. Takım bu aşamaya zihinsel ve fiziksel olarak nedenli hazırsa o denli başarıya yakın olacaktır. Heyecanla bekliyor, gözlemliyoruz.
Fatih Tanfer: Kahramanmaraş deplasmanında aldığı 5 gollü galibiyetle Play Off’u garantiledi. Manisa BŞB’nin güçlü, kadrosunu bildiğimz için bu ifadeyi bile üzülerek kullanıyorum. Ama Menemen analizinde de yaptığım gibi ligde çok güçlü takımlar vardı. Maraşta’da 1-0 mağlup duruma düştükten sonra Sinan’ın attığı 3 golle ayağa kalktı ve maçı kazandı. Taner hoca Manisa’nın evladıdır. Takıma pozitif katkısı gözle görünmüştür ve olmaya da devam edecektir. Artık sıra Play Off maçlarında. Büyük olasılıkla Tuzlaspor rakibi olacak gibi görünüyor. Manisa BŞB’nin Play Off’ta yolu uzun olacak. Bakalım senaryo nasıl yazılacak hep birlikte göreceğiz.
Mehmet Demirtaş: Play Off’u aldıkları 5-2’lik deplasman galibiyetiyle net olarak tescillediler. Sezon başından beri bu ligin en iddialı ve en diri ekiplerinden biriydiler. Play Off onlara iyi gelecek ve istedikleri turu alacaklarına inanıyorum. Menemen’in ardından bir de onların bir üst lige çıkması harika olacaktır. Yolları bundan sonrası için açık olsun.

Haberin Devamı

Güldür yüzümüzü Kaf Kaf

Bülent Buda: Soluk soluğa tükenmeyen heyecan, gerçekten yürek dayanmaz böylesine. Falcı olsanız üfürdüğünüz yalanlar yetmez, geleceği ön görmeye. Şimdi aman motivasyonun aşırısına dikkat. Sakin, bilinçli, odaklanma ama çocukların kendilerini fazla hırpalamadan. İdmanlarda iyi çalışarak, iyi dinlenerek, kitabını okuyarak, müziğini dinleyerek. Genç adamlar anlamlı bir yolculuk sürdürüyorlar.
Fatih Tanfer: Karşıyaka, futbolseverlerin bu yıl ‘Ligde kalalım büyük başarıdır’ düşüncelerinin hepsini elinin tersiyle itip müthiş bir performans göstererek ligin son haftasına girilirken Play Off’un içinde. Gururla söyleyelim ki takımın gücünü, oynadığı futbolu ve en önemlisi gelişimini bildiğimiz için 90+3 ekibi olarak ikinci yarının başından itibaren ‘Play Off hiç de hayal değil’ ifadesini kullanmıştık. Bu hafta muhteşem Karşıyaka seyircisini de gördük. Karşıyaka taraftarı artık büyük camianın çok daha üst ligleri hak ettiğini düşünüyor ve ona da inanıyor. Artık her şey Karşıyaka’nın elinde. Elaziz BLD’nin karşısında alınacak galibiyet Play Off’u getirecektir. Bugüne kadar emeği geçen Turgay Büyükkarcı yönetimi, Teknik Direktör Mesut Toros ve inanmış futbolcuları kutlamakta bir saygı gereğidir.
Mehmet Demirtaş: Ligin ilk yarısında başka ikinci yarısında bambaşka bir Karşıyaka izledik. İlk yarısında gel gitleri eksik olmayan tam anlamıyla dengesini sağlayamayan bir yapıdalardı. Mesut Toros’un başa geçmesiyle tüm dengeler değişti. Helal olsun Karşıyaka’nın bu inanmış gençlerine. Son 4 maçta 4 galibiyet alarak Play Off’da var olma şanslarını tırnaklarıyla kazıya kazıya sürdürdüler. Sonuna geldiler. Az daha dayansınlar onlar için güneşli güzel günler çok yakında. Mücadeleden asla vazgeçmeyin. Son düdüğe kadar devam.

Haberin Devamı

Diren Tire 1922

Haberin Devamı

Bülent Buda: Maçın başlangıcında 30 saniya hareketsiz duruş. Bir tür tepki. Hem hakedişlerimizi ödemiyorsunuz, hem de başarı istiyorsunuz. Tire’ye bir tür uyarı futbolculardan. Mesaj nereye, kime ulaşacak. Algılanış biçimi ne olacak bilemiyoruz. Bence Tire, varolan potansiyeli ile tek olan kulübünün ayakta dimdik tutamıyorsa batsın bu dünya... Başkaca diyeceğim yoktur.
Fatih Tanfer: Tirespor bu hafta aldığı sonuçlardan çok futbolcuların eylemleri ile gündeme damgasını vurdu. Batmanspor karşısında alınan 6 gollü galibiyet önemliydi. Biz sezon başından itibaren Tire’nin çok daha iyi yerleri hak ettiğini düşünüyorduk. Play Off’ta rakibi Nevşehir BLD. Tire’de birlik, beraberlik ve takım ruhu en üste çıkarılıp istenilen başarı umarım elde edilir.
Mehmet Demirtaş: Maalesef bu sezon Belediyespor kulüplerinin bir çoğu zor durumda. Tire 1922’de böyle. Sezona şampiyon kadro kurarak başlanıldı. ‘O sene bu sene’ derken bir anda rüzgar tersine döndü ve Tire’nin tek takımı Tirespor yalnızlığa mahkum edildi. Herşeye rağmen bu gençler çıkıp savaşıyorlar. Onurlu mücadelelerini sürdürüyor. Yürekten alkışlıyorum bu gençleri. Tireliyim diyen herkes biran evvel kenetlenmeli ve bu gençlere sahip çıkmalı.