Ege İngilizce erken öğrenilir

İngilizce erken öğrenilir

21.01.2010 - 01:14 | Son Güncellenme:

Erken yaşta İngilizce öğrenimi, çocuğa, yaşama bir adım önde başlama fırsatı veriyor.

İngilizce erken öğrenilir

Uluslararası düzeyde uygulanan tek erken İngilizce öğrenim metodu “Helen Doron’la İngilizce”, bu hedefe ulaşmada çocuğa verilecek en önemli hediyelerden biri. 1985’ten bu yana dünya genelinde yarım milyona yakın öğrenciye İngilizce öğreten Helen Doron, şimdi Türkiye’de...

3 aylıktan 14 yaşa kadar
İlk merkez, mayısta İzmir’de hizmet vermeye başladı. Doron, 3 aylıktan 14 yaşa kadar olan çocuklara İngilizce’yi ana dilleri gibi öğrenebilecekleri neşe dolu bir ortam sunuyor. Bugün, dünya genelinde iki binden fazla Helen Doron Erken İngilizce Öğrenim Merkezi, çocukların öğrenmeye olan doğal heveslerini işleyerek İngilizce’yi kolaylıkla anlayıp konuşmalarını sağlıyor. Merkez yetkilileri, metotla ilgili şu bilgileri veriyor:
“Helen Doron Metodu, çocukların ana dillerini öğrenme şeklinin yabancı dil öğrenmeye bire bir uygulanmasıyla üretilmiştir. Günlük dinleme egzersizleriyle çocuğun İngilizce konuşulan bir ortamda yaşıyormuş gibi dilin içine nüfuz etmesini sağlar. Helen Doron programları, İngilizce üzerine odaklanmıştır ve İngilizce çocuğun ana dilinden çeviri yapmasına olanak bırakmadan bir bütün içerisinde öğretilir. Müziği ve mizahı esas aldığı için çocuklar İngilizce’yi çaba harcamadan eğlenceli şekilde, oyun oynayarak öğrenir. Helen Doron velilerine düşen görev ise çocuklarına İngilizce konuşmaları konusunda baskı yapmamak, onları sınamamak ve onların yanlışlarını düzeltmemek. Yetişkinler de bu eğlenceli ortama katılabilir ve çocuklarıyla birlikte İngilizce öğrenebilir.”